Min sangfugl

0
2163

30. juni udkommer, MIN SANGFUGL. Bjørn Eriksens syvende udgivelse med 12 smukke, sjove og følsomme ballader

Med sin syvende udgivelse ”Min sangfugl”, kommer Bjørn Eriksen med et udspil til den danske musikskat. Han etablerer menneskelige følelser med 12 smukke trylleslag.
Selvom hjerte ikke rimer på smerte, er det alligevel dét, det handler om.

Det er længsel, kærlighed, og nerveender i smertevridende sanselighed, præsenteret så oldschool som overhovedet muligt, med rødder tilbage til Frank Jæger, Benny Andersen og Bellman.

Der lægges hårdt ud med nummeret ”Provinsdreng”, som er en hommage til hans egen ungdom i Nyborg, og den første pige han forelskede sig hemmeligt i. Følelsen af ikke at passe ind, som de fleste nok erfarer i løbet af deres barndom eller ungdom, blotlægges på en subtil og inderlig måde.

I titelnummeret ”Min sangfugl”, er det følelsen og glæden ved at den svundne ungdom banker på døren, med glade minder og beskeden: Nu skal du synge igen!

Bjørn var elleve år da hans stemme gik i overgang, men sanglæreren sagde: Det kan godt være at Bjørn synger dybt, men han synger rent.

Det gør han stadig mange år efter, og han formidler sine sange med både følelse og melankolsk grundstemning. De fleste sange skrives med lynets hast, men forarbejdes over tid til diamanter som stråler med en egen glans.

Denne gang er Karsten Vogel igen med på saxofon på 3 af numrene, og Jacob Speake spiller blændende elektrisk guitar på nummeret ”Børnene græder”, som er en hjerteskærende kritik af de voksnes kyniske og destruktive adfærd. På nummeret ”Himlen” spiller han rytmisk harmonika. Rune Aabro synger overstemmen på ”Solen er død”.
Bjørn Eriksen står for komposition, arrangementer, tekster, vokal og øvrige instrumenter.

Slutnummeret ”Syv pund skidt” er en blues-agtig sag, og baserer sig på en barndomserindring, en sætning som var hans bedstefars: ”Man skal ha’ syv pund skidt om året”, som han sagde hvis der var en flue i suppen!

Men lyt selv.
Slå benene op i sofaen.
Luk øjnene og gi’ dig hen til Eriksens følsomme musikalske univers.

Alle numrene er på dansk og med fynsk accent!

Kan downloades på samtlige streamingstjenester: Spotify, youSee, iTunes, Klicktrack, Deezer osv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here