Nello udgiver soloalbum

0
917

Den erfarne musiker, sanger og sangskriver Niels Nello Mogensen har et kilometerlangt musikalsk CV, som han nu er klar til at udvide yderligere. Den 7. maj udsender Nello nemlig sit tredje soloalbum ”Perfect Sense”. Et personligt album, der med mandsmod- og hjerte bl.a. hylder kærligheden i alle dens afskygninger.

Nello har været fast bassist i Johnny Madsen Band siden 1996. Men hans musikalske rejse strækker sig endnu længere tilbage.
Fra bassist i Danmarks første punk-band Lost Kids i start 80’erne, til sangskriver og bassist i Beauty and the Beat, turneer og to udgivelser med eget band Nellovator og har derudover spillet med både internationale bluesnavne som bl.a. Ron Hacker og det danske super blues/soulband Grarup Allstars – for blot at nævne nogle få. Sidste skud på stammen er hans eget blues-band, Nello & The Helping Hand Blues Band.

Efter årtier på landevejen, tusindvis af koncerter i bagagen og minder nok til at fylde en bogreol, deler Nello på det aktuelle album ud af sine refleksioner og erfaringer. Nello er en produktiv sangskriver, der skriver sange både til sig selv og andre. De ni sange, der udgør ”Perfect Sense” har været undervejs i knap et årti. Liveoptrædener og arbejdet med sit nystartede bookingbureau Life Is Good Music, satte en stopper for færdiggørelsen i en række år. Men nu var tiden inde.

”Jeg har skrevet musik siden jeg var 13 år, sangskrivning er en ongoing proces for mig. Med dette album har det været vigtigt for mig, at tekster og sange fremstår så ægte og så ærligt som muligt. Derfor har jeg denne gang valgt at lave det hele selv. Selv optage og indspille i eget studie, selv producere og arrangere. Og så synger og spiller jeg stort set alle instrumenter selv,” fortæller Nello.

Tilbagelænet og enkelt

Hvor Nellos tidligere udgivelser var mere rockede og orienteret omkring rockband og elektrisk guitar, er det nye album mere tilbagelænet. Mere reflekterende, mere akustisk guitar-orienteret, mere enkelt.

Temaet på flere af albummets numre er kærlighed. Kærligheden overordnet set, og kærligheden til sin kone, som han har kendt i mere end 40 år. Temaet har vi allerede stiftet bekendtskab med på albummets to singleforløbere, ”There Is No Place” og ”Sense”. Også på sangene ”Love Will Carry Me Home” og duetten ”I Will” med den tyske sangerinde Mari Mana, kredses der om emnet.

På ”Perfect Sense” berører Nello også andre temaer. På sangene ”We’re All Lost Somehow” og ”You Wanna Believe” forsikrer Nello, at det er okay at livet til tider er hårdt og reflekterer over tilværelsens mørkere sider. Følelser som usikkerhed, tvivl og frygt. Albummets næstsidste nummer, ”You’re Almost There”, er en smuk fortælling om den aftale vi alle har med døden, og om at være afklaret med det.

”I min sangskrivning handler det først og fremmest om at røre mig selv. Ellers kan sangene jo ikke røre andre,” siger Nello. Og det giver god mening!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here