GRO nedbryder tabu med melodiøst lo-fi nummer om selvmord

0
591

GRO er et nyt navn på den danske musikscene, men hendes modige avantgarde-pop og teknisk overlegne koncerter har allerede skabt opmærksomhed omkring den unge københavner. Den 28. maj udsendte hun sin anden single “In The Woods”.

Bag GRO er musiker og producer Julie Møller Christiansen. Med en forkærlighed for synthesizere og effekter har hun en eksperimenterende og personlig tilgang til popmusik.

Den minimalistiske debutsingle “Fade In Time” udkom i februar. “In The Woods” har med sine bløde synthflader, klaver og ukulele en varm og tilbagelænet karakter. Julies vokal er lys og melodiøs og i enkelte passager tilføjer autotunen et friskt pust til produktionen.

Men bag den lune lofi-pop gemmer sig en historie af en mere dyster karakter. Teksten handler nemlig om en gåtur, Julie var på med sin mor i en skov kort tid før morens selvmord. En oplevelse, der har været skelsættende for Julie.

“Hun var glad på turen, selvom hun og hele familien generelt led under hendes ekstremt hårde sygdomsforløb, som ikke umiddelbart så ud til at have en ende. Det er først nu, nogle år efter det skete, at jeg føler en trang til at sætte ord på tabuet i min musik. Hver dag er der to mennesker i Danmark, der tager deres eget liv og efterlader dem, der er tæt på med en traumatisk oplevelse. Det er et ret stort samfundsproblem, men vi taler ikke rigtig om det og hvordan vi kan forebygge det”, forklarer Julie.

I perioder i løbet af 2019/2020 isolerede Julie sig i sit hjemmestudie med fotos og LP’er fra sine forældres ungdom for at bearbejde de svære tanker. “Fade In Time” og “In The Woods” er skrevet i de perioder og begge sange er forløbere for et debutalbum, som udkommer den 29. oktober.

GRO kan opleves live her:
09. juni: Pumpehusets Byhave (Med Alpas Ave)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here