Nevermind Vermont klar med første fulde album

0
1178

Efter at have spillet på diverse spillesteder og festivaler, har de fire medlemmer brugt det sidste år på at skabe et fuldt album, gennem en række sessioner i deres eget studie i hjembyen Præstø.

Det er der kommet en fantastisk plade ud af, som både trækker tråde tilbage til den traditionelle rock bandets medlemmer kommer fra, men som også peger fremad og introducerer nye elementer fra den elektroniske musik. Det er resulteret i et autentisk, råt og ærligt udtryk, som på een gang er både genkendeligt og varieret. Glæden ved at skabe musik gennem en fælles kreativ proces er kernen i musikken. Den kommer til udtryk ved den energi og ærlighed som kendetegner bandets koncerter, og gennemsyrer nu bandets første fulde album.

Albummets 11 numre spænder fra den meget kontante I’ve Been a fool, hvor guitarerne får lov at folde sig ud i et klassisk rif-baseret rocknummer om hvordan livet også kunne have været, hele vejen til den helt stille Evolution Greed, der er en skarp men også ironisk kommentar til vor tids ledere, og som med sin melodiske afslutning, lukker pladen og sender lytteren videre med en lille trille i baghovedet.

Sangene handler om det at være menneske i en moderne verden, om livet efter diskoteks alderen og om de valg vi træffer, eller undlader at træffe, undervejs. Teksterne er på engelsk, og har ikke bare skarpe pointer, men udstråler også en intimitet, som trækker lytteren med ind i musikken og i Nevermind Vermonts univers. Her er der både plads til de store tanker og de store armbevægelser, men også eftertænksomhed og den melankolske guitar.
“Det er vigtigt for mig at teksterne betyder noget. Der skal være plads til at lytteren kan danne sin egen mening og sine egne billeder, men der er ikke et ord på albummet, der ikke kommer fra hjertet og som ikke har en helt særlig betydning for mig. Det er jeg sikker på kommer igennem højtaleren og ud til lytteren. Præcis ligesom når vi spille live” siger forsangeren Peder Irgens.

Bandet har siden sin første EP i 2016 arbejdet på nyt materiale og har skabt lyduniverset på STOP! i samarbejde med produceren Morten Lundsgaard, der blandt andet er kendt for sin egen medvirken i det legendariske rockband Baal, men som også har utallige andre succesfulde produktioner bag sig.
“Når vi valgte at arbejde sammen med Morten om denne produktion, er det ikke kun fordi han er utroligt dygtig, men fordi han med projekter som Baal og Karma Cowboys, selv er i et musikunivers som passer rigtigt godt til det vi ville. Vi vidste han kunne bringe en masse til denne produktion” udtaler bandets guitarist Hans Palbøl
Albummet indeholder 11 numre, hvoraf tre blev udgivet som singler sommeren 2019 og den næste single “Far Away”, lanceres den 19. juni 2020 sammen med musikvideo på YouTube.

Den 2. juli 2020 udkommer ALLE de 11 numre på alle de digitale platforme vi alle kender og bruger (ITunes, Spotify, Telmore music osv.) men bandet har valgt også at udgive albummet på vinyl.

“Der er noget fantastisk konkret ved at holde en plade i hånden, og mærke resultatet af en lang proces. De digitale platforme er super bekvemme, mens der skal ydes lidt mere for at nyde den mere varme lyd en vinylplade kan producere. Men det er det hele værd” siger bandets bassist Per Johansen.
Så er der også mulighed for at studere det tankevækkende billede, som pryder albummet, og der er mulighed for at nærlæse teksterne, der er lagt med i coveret.
“Pladens cover er en kommentar til den usikre tid vi lever i. Ikke fordi vi skal blive skræmte, men fordi der er behov for at vi stopper op og træffer nogle valg. Ikke bare i forhold til de store spørgsmål i samfundet men også de helt store spørgsmål i vores egne liv.” siger trommeslageren Peter Grostøl
Albummet hedder som sagt “STOP!” og er med bandet Nevermind Vermont. Det kan hentes og lyttes på alle de digitale platforme. Vinyl udgaven kan købes i landets vinylbutikker eller bestilles via mail til nevermindmachine@gmail.com.

Publikum siger:
“ – Man er ikke i tvivl om hvem det er der spiller “
“ – Det er dejligt at numrene er så forskellige, der sker hele tiden noget nyt ”
“ -Man gik derfra med sådan en gyngende fornemmelse i kroppen “
“ -….. og så reddede Nevermind Vermont gutterne heldigvis min aften med deres medrivende rock….”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here