Tag med Krabask “På træk”

0
971

Det nye danske band Krabask har, i løbet af det sidste halve år, lagt sidste hånd på deres debutalbum album “På træk”, som udkommer d. 25. september. Albummet trækker på diverse traditionelle genrer som hip hop, afrobeat og reggae blandet med dansksproget popmusik og følger en person gennem rejseminder fra ture rundt i verden.

Albummet har et gennemgående tema, som er rejsen. Både i fysisk og mental forstand. Pladen lægger ud med at en person kommer ind i et rum og sætter en plade på, og der starter turen. Undervejs genoplever vedkommende gode minder fra ture rundt i verden.

Han møder bl.a. reggae’en fra Jamaica i “Hva’ så?” og ethio-jazzen i “Dromedario”. Mod slutningen af pladen vender personen efterhånden hjemad, hvor vedkommende igen bliver mindet om alt det personen flygtede fra.

Afslutningsvis passerer et stort karneval uden for og personen skal nu afgøre, om vedkommende vil begive sig med til festen eller vil blive hængende tilbage i undergrunden. Det altså er en splittethed mellem flugten og sulten på livet der gør sig gældende.

Krabask er et splinternyt band under den danske sol. Med udspring fra det Københavnske Nordvest-kvarter, serverer de en blanding af rytme og bas fra de varme lande, Thy’sk cowboyguitar og et væld af eksotiske krydderier.

Udover brugen af samples fra gamle plader, er der stor vægt på den håndspillede musik og den danske lyrik.

Bandet trækker på diverse traditionelle genrer som hip hop, afrobeat og reggae blandet med dansksproget popmusik.

Krabask søger at bygge bro mellem de ellers meget adskilte genrer og kulturer for således at blande dem til en samlet multikulturel lyd. Inspirationen kommer fra medlemmernes rejser i ophavslandene til de genrer de beskæftiger sig med, samt hverdagene i det multikulturelle Nordvest-kvarter i København.

Bandet består af Peter Hylle på vokal og guitar, Johannes Fredslund på trommer og samples, Nicolai Domingo Nielsen som DJ og Mikkel Skovgaard på bas.

Bandet har eksisteret i ca. et år og finder inspiration i kunstnere som Mulatu Astatke, Lee Scratch Perry og Tom Waits.

Med albummet forsøger vi at udbrede kendskabet til de genrer der udgør pladen og derigennem fremme åbenheden til de kulture, de hører hjemme i.

Følg Krabask

https://www.facebook.com/krabaskband
https://www.instagram.com/krabaskband/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here