Nikolaj Nørlund annoncerer første nye album siden 2014

0
701

Nikolaj Nørlund annoncerer udgivelsen af sit nye album “Hverdag I Paradis”, der udkom den 19. februar på Auditorium / Playground Music.

Fem singler fra Nørlunds nye album er det blevet til siden den sfæriske og ubestemmelige “Send flere billeder” udkom tilbage i juli, i ly af sommeren.

Allerede i september blev den afløst af den mere uregerlige, hidsige men alligevel kærlige “Hey Krysantemum”:
“Hey Krysantemum, giv et magnetisk kys/ din hud er transparent, hvid og blank og marmorlike/ Du leger Askepot, svøbt i elektrisk blåt/ valser du i slow motion gennem altid perfekte åbne rum”.

“Jeg tror jeg så dig” fra oktober bød på heftig rytmik og et fængende omkvæd og i begyndelsen af december kom “Rumskib” med en feature af OH LAND. Svævende harmonier, rumskibe og meteorer sendte den utippede duet i kredsløb.

Nørlund havde en sidste gave i posen, da han juleaften kl. 24 udsendte “GANGSTERØJNE” som fuldendte den håndfuld af uregerlige søskende som disse singler er.

“Hverdag i Paradis” bliver Nørlunds første reelle album siden “det naturlige” fra 2014, hvor han i de mellemliggende år har udgivet to album med Copenhagen Phil, et med Aidt/Nørlund og senest opsamlingen “Verdens eneste mulighed”.
Albummet er blevet til i tæt samarbejde med pianisten Adi Zukanovic, og det bærer det præg af med en ny lyd og en ny vinkel på Nørlunds sangskrivning.

Nørlund selv udtaler om albummet:
“- Det er klart, at det er tossede tider vi lever i, og det ville da være mærkeligt, hvis det ikke på en eller anden måde satte sit aftryk på ens kreative udtryk. Men alt bliver jo vendt og processeret i sådan en proces, som det er at lave et album, så det endelige resultat har sit eget liv. Adi og jeg begyndte på det her album for et års tid siden, og vi har brugt mange nye metoder i sangskrivingen og indspilningsprocessen for at nå frem til en lyd og et rum, som vi synes var udfordrende og passende i forhold til materialet. Og nogle gange har det været omvendt, så vi er begyndt med musik og lyd, og så skrevet sangen ind i det. På den måde håber vi, at vi er endt med et afvekslende men alligevel sammenhængende resultat”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here