Trope skaber subtropisk kølighed med ny single

0
827
Foto: Elias Lykkeskov

Den 26. februar 2021 udkommer Trope med anden single ”Jeg Vågner” fra deres kommende debut EP ”I Billeder”, der udkommer den 26. marts 2021.

Singlen ”Jeg Vågner” lyder som en kølig vind, der blæser ind over et lunt subtropisk klima. Nummerets kølige toner står i slående kontrast til de associationer, man får til navnet Trope.

”Jeg Vågner” giver lydlige associationer til en underbevidst vrangside af en god fest, hvor en drømmedis slører dit blik, og du pludselig ser dig selv udefra. Vrangsiden viser os alt det, vi fortrænger, når vi drikker, og den dionysiske rus afslører dermed nogle af tilværelsens grumme vilkår.

Trommerne og bassen skaber et solidt fundament for nummeret, som de atmosfæriske synthesizere og guitarer får lov at skinne ud fra. Oven på det hele ligger en krystalklar vokal, der som et fyrtårn guider nummeret gennem en drømmedis af lydeffekter. ”Jeg Vågner” er drømmende, nordisk, kølig, melankolsk og storladen og lyder som en mental opvågnen, hvor nogen beslutter sig for at ændre sit liv til det bedre.

Trope skaber musik, der danner billeder på lytterens nethinde. Numrene vil ikke blive forstået på samme måde af forskellige lyttere, da de skizofrene og fragmenterede tekster finder deres betydning i kraft af lytterens egne associationer. Teksterne er i flere af numrene på EP’en udklip af enkelte ord eller vendinger fra forskellige digte blandet sammen med egen tekst. Musikken er umiddelbar, ligefrem og forståelig, og supplerer derfor teksternes fragmenterede univers godt.

Tropes produktioner er fulde af kontrastfulde passager, atmosfæriske synthesizere, travle elektroniske og akustiske beats samt basroller, der formår at binde det rytmiske lag sammen med det atmosfæriske.

Trope er en duo bestående af de to venner Elias Lykkeskov Jensen og Andrea Klausen. De mødte hinanden på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor de studerede sammen og hurtigt fandt ud af, at de rent musikalsk passede godt sammen. Der skulle dog gå 3 år, før de rigtig fik gjort noget ved samarbejdet og påbegyndte processen op til udgivelsen af denne EP.

De fleste af numrene på EP’en er født ud af improvisationer, som Elias og Andrea har lavet sammen. Når der skulle indspilles trommer og bas, fik de hjælp af studiekammeraterne Andreas Pilgaard og Daniel Skov, som begge også̊ har stor betydning for, hvor numrenes musikalske udtryk bevæger sig hen.

Trope udgiver sin debut EP i foråret 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here