LIEBRA stråler af kærlighed på debutsinglen “This Feeling”

0
821
Foto: Mathias Berner Andersen

Den danske artist LIEBRA blander human beatbox med lyden af hav og skovbund på debutsinglen “This Feeling”. For Andreas Larsen, som er kunstneren bag det nye navn, var det et skelsættende øjeblik, da sangen blev til – både fordi han ramte en nerve i musikken, som gav ham modet til at springe ud som soloartist, men også fordi nummeret blev til i en periode, hvor han var nyforelsket.

Forelskelsen flyder ud af højtalerne, når Andreas Larsen, som er manden bag kunstnernavnet, lidt genert indleder sin solokarriere med strofen “I didn’t know that I could make someone so happy” på sangen “This Feeling”, som udgives d. 21. maj. Ifølge artisten selv er hele konceptet omkring sangen faktisk bygget op om netop denne sætning:

“Sætningen resonerede i mig på en helt speciel måde. I perioden, hvor sangen blev til, var jeg nyforelsket i den kvinde, som senere blev min kæreste. Jeg kunne godt se, hvor vores forhold bar hen, men jeg havde svært ved at tage skridtet henimod at kalde os kærester, hvilket især afspejles i sætningen “waiting for the right time”. Sangens tema er kærlighed, og handler for mig om at turde give sig hen til et andet menneske.”

Musikalsk selvtillid og human beatbox

Produktionen af “This Feeling” blev skelsættende for Andreas, som har brugt det meste af sin musikalske karriere på at spille klaver og synthesizers for andre artister. For første gang brugte han vokalen fremfor klaveret som udgangspunktet i den musikproduktion, som, indtil nu, kun har været hans egne og nære venners ører forundt:

“Jeg ser “This Feeling” som værende det nummer, der gjorde, at jeg turde tage skridtet og udgive min musik. Da jeg skrev sangen, bruste jeg af selvtillid, som kun blev forstærket af at præsentere den til mit netværk. Jeg har længe skrevet en masse sange uden at udgive dem, men med “This Feeling” kunne jeg mærke at tiden var kommet.”

Et af de bærende musikalske elementer i LIEBRAs lydunivers er human beatbox, som han benytter som trommer. Det er det drivende element i sangene på EP’en “Nostalgia”, som Liebra stråler af kærlighed på debutsinglen This Feeling udkommer til oktober, og “This Feeling” er ingen undtagelse, når beatet dropper omkring halvvejs inde i nummeret.

Med musikalske inspirationskilder som Ólafur Arnalds, Tourist og Jon Hopkins er der gjort meget ud af at give musikken et organisk bagtæppe, som står i skarp kontrast til de mange elektroniske virkemidler:

“I den tidlige del af processen skabte jeg en lyd, der skulle minde om en blanding af havets brusen og lyden af at gå på skovbund. Det skaber en organisk og varm tekstur og giver en fed kontrast i nummerets ellers elektroniske lyd. Vokalen er manipuleret ved at ændre pitch, strække optagelserne og klippe i dem, så de nærmest danner et rytmisk mønster.”

Du kan følge LIEBRAs rejse på instagram her: https://www.instagram.com/liebramusic/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here