Ny single fra Black Ethics

0
798
Foto: Sofi Hellberg Olsson

“Valid” handler om de flygtige relationer, man kan have til et andet menneske – om følelser der kommer og går.

“Det er en sandhed, når en person erklærer overfor et andet menneske, at de kan lide dem. Hvis de så 14 dage senere ikke længere har det sådan, så er det, som de oprindelig har sagt, stadig en sandhed – men den er ikke gældende længere: ‘’Tell me a truth that is not valid anymore’”, fortæller Casper.

“Valid” er samtidigt en sang, der ikke peger i én tydelig retning. Det er op til dig som lytter at mærke efter, hvad sangen giver dig:

“For nogle er det en breakup-sang, for andre er det måske en sang fuld af håb, for os er den noget tredje. Det vigtigste er, at folk bruger musikken til det, de synes, den skal bruges til. Vores tanker bag er i vores optik irrelevante”, forklarer Mathias. 

Du kan ikke umiddelbart bedømme, om sangen er trist eller opløftende, og kun med et lyt kan du finde ud af præcist, hvad sangen kan for dig. 

Hvem er Black Ethics?

Black Ethics er sol og måne – speeder og bremse – Casper Blond og Mathias Risager. 

De to unge fyre har spillet i band sammen siden gymnasietiden, men nu er de klar med eget projekt på egne ben. De formår at skabe et musikalsk univers båret af guitar, gritty effekter og klanglige stemninger fra fortiden. Post-punken, 90’erne og glimtvise emo-tendenser spøger i deres sange og får selskab af elektroniske næsten drum’n’bass-agtige elementer. Med en enkel akkord eller en bestemt guitareffekt, kan de sende dig tilbage i din forpinte teenage-krop, badet i følelser, weltschmerz og rockstjerne-drømme.

Ligesom med deres musik er forholdet i Black Ethics præget af kontraster.

“Det er sjovt, fordi vi har altid været gode til at diskutere og være lodret uenige om alting, men efter at have lavet de her indspilninger er det første gang, vi har været så enige”, fortæller Mathias.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here