De Må Være Belgiere går nye veje

0
1054
Foto: Stephan Wurzel og Bianca Hede

De Må Være Belgiere spænder musikken ud – og sætter klaver, keyboard, samples og trompet på sin fængende støjpop. Den guitardrevne, melodiske postpunk er stadig den markante sound, men udtrykket er bredere, mere distinkt og på samme tid mere langstrakt psykedelisk med inspiration fra krautrocken.

EP2 følger op på EP1, der udsendtes i januar, og indeholder tre sammenhængende numre, der på paradoksal vis taler sig ind i en episk verden af antihelte.

Numrene OPSTAND, ØDELAND OG PARADIS udgør til sammen en treenighed. De er forbundne nedslag i verden og underverden. De udforsker tilstande af søgen og stilstand til det værre. Musikalsk og lyrisk afmaler de kampe om at blive til og give sig hen, blive forløst og gå i opløsning – og blive set og bevidst skjule sig.

Kampstederne er melodiske bølger og noiseeffekter – og konkrete gader og kældre og mentale arenaer og gemmesteder. Rejsens start er en sandørken. Her er ethvert oprør et fatamorgana og lever kun i søvnen. Vejen fører til en stenørken hjemsøgt af ugjorte mennesker, der bløder uden krop. Og vandringen ender i en paradisisk underverden, hvor døren smækker og lyset går ud. Her sker forløsningen i en psykedelisk rus, hvor drømme og passioner til sidst finder ro – i alt og måske intet.

21. maj 2021 udgiver De Må Være Belgiere albummet PARADIS digitalt og på vinyl, og udgivelsen lægger yderligere numre oven i dem udgivet på EP1 og EP2.

I forbindelse med udgivelserne planlægger DMVB koncerter i Danmark, hvis restriktionerne tillader det. Nogle er der datoer på, andre annonceres senere:

Fredag 26.3.21 på Kulturmaskinen i Odense sammen med TRISTAN T
Lørdag 27.3.21 på Stengade i København sammen med TRISTAN T
Torsdag d. 29.4.21 på Sønderborghus i Sønderborg
Fredag d. 30.4.21 på Radar i Aarhus sammen med TORCH

De Må Være Belgiere er:

Jesper Hede: sang og guitar
Jacob Leth: bas, keyboard og kor
Nils Skovbjerg: guitar
Stefan Weinreich: guitar og samples
Mark Winther: trommer

Gæstemusikere:

Alma Hede: keyboard og kor
Jonas Krossli: trompet

Følg De Må Være Belgiere

www.dmvb.dk
www.blackpilot.dk
www.facebook.com/demaavaerebelgiere
www.instagram.com/dmvbhede/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here