Ny single fra Katrine Stochholm

0
981

En af Danmarks mest anerkendte og banebrydende artister er klar med ny single. Katrine Stochholm sætter sit ”Uvejr” fri den 21. august.

Som komponist, pianist og medstifter af bandet Under Byen etablerede Katrine Stochholm sig omkring årtusindskiftet som international, nyskabende artist.

”Nogle af de mest originale toner i dansk musik siden Carl Nielsen”, skrev EB dengang og Rolling Stone kaldte bandet ”one of the best bands in the world”.

Siden gik Katrine solo og med debuten i 2016 lagde hun igen anmeldere og lyttere fladt ned. Rolling Stone var ”still obsessed” og herhjemme blev albummet Danser Til Radio indstillet til GAFFA-prisen og kåret blandt årets fem bedste albums af bl.a. Information.

Tidligere i år udkom “Maj” – den første single fra Katrines kommende album. Singlen understreger Katrines stadige sans for at lade eksperimenterende elementer gå i sømløs forbindelse med dansable popfornemmelser og gribende intensitet.

Den nye single Uvejr er en perlende intens drøm af en sang, der handler om i lang tid at lægge låg på følelserne, for så at hengive sig til det helende og transformerende i at åbne sig, give los, og græde sammen. Det tryk, der opstår lige inden et tordenvejr, bliver et billede på alle de usagte ting, der kan hobe sig op og skabeubalance og frustrationer.

Tordenvejret bliver metafor for det at sætte følelserne fri og give dem etkropsligt udtryk. “jeg ville kreere et beat, der lød som et tordenvejr, når det er allermest voldsomt, så jeg programmerede et loop med rigtigt mange slag i et langsomt tempo og satte derefter tempoet op, så det virker overvældende, intenst og påtrængende – tordenvejr giver en helt særlig stemning – jeg elsker at sidde indenfor og kigge ud på lynene – det er ikke noget tilfælde, at singlen udkommer i august, som er højsæson for tordenvejr”.

Videoen til sangen er lavet af mixed media artist Tina Damgaard – en abstrakt, og grafisk sanselig fortolkning af sangen. På det kommende album er der co-writes med både Jeppe Aakjær og Viggo Stuckenberg, men Uvejrs tekst er Katrines egen.

Tag godt imod sensommerens eksplosion fra Katrine Stochholm.

Uvejr er ude via HUN SOLO på alle digitale platforme 21. august.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here