Spejlneuroner og foranderlige farver

0
1245

Den anden single fra den danske singer-songwriter out of the woods, bringer endnu mere af den skandinaviske magi med en fortælling om de helt særlige spejlneuroner, vores hjerner indeholder, som giver os empati og en dør til at forstå verden omkring os, men samtidig holder os fra at være vores uforstyrrede rene selv.

I change faces everywhere I go
There’s a lot of things that you don’t know
I am wandering through a masquerade
My heart is aching in delay

Dittes sfæriske stemme svæver let og luftigt over tonerne fra det gamle skramlede klaver. En mosaik af lyd males, og når violinbuen slår tonerne an, løfter alt sig, og du bliver båret væk – og ind i en sælsom, rolig verden.

Videoen fortæller malende historien om vores omskiftelige væsen i abstrakte farverige billeder. Med ansigter, spejlneuroner og balletdansere i det ydre rum, folder sangens univers sig ud. Ditte fortæller: “Jeg ønskede at lave en video, som spejler sangens univers
og stemning i billedfortællinger. Som illustrerer sangen på et mere abstrakt plan. Jeg visualiserer altid selv historier, når folk fortæller, og der opstår ofte billeder og farver inde I mit hovede når jeg lytter musik og tekster. Det er den fornemmelse jeg ville prøve at formidle I videoen”.

out of the woods har alledere fanget den danske presses opmærksomhed, såvel som den internationales, med deres første single og musikvideo, Sunday Reassurance. Først med en flot anmeldelse fra Scandinavian Soul som beskriver singlen: “The engaging quality
and melodic purity of their debut single – Sunday Reassurance – translates from sound into palpable feelings”.

Fra Good Because Danish kommer ordene: “Tender guitar picking, soft voice and heartfelt lyrics. Many try to make this kind of music, but seldom it comes out unique and meaningful “out of the woods” is a newcomer that counts to the few”.

Bands of Tomorrow beskriver den første single som poetisk nordisk folk med fødderne solidt plantet i den Jyske muld og evnen til at formidle følelser med en stor naturlighed.

Den første single er kommet på flere playlister bla.: “Bedst lige nu” af GAFFA DANMARK, “Alt godt – Ro på” af SIDE 33, LOFTsKAMMERTONEN af Martin Loft, Apple’s “New Music Daily”, og er blevet sat i rotation på den danske radiostation
UNIRADIOEN.

out of the woods

Bag kunstnernavnet out of the woods står sanger, musiker, komponist og producer Ditte Grube. For år tilbage fandt hun musikken (eller musikken fandt hende), da hun arbejdede som skovhugger i de østjyske skove, fældede træer om dagen og skrev sange om natten.

Musikken er både sfærisk og med en dyb jordforbindelse, og Dittes luftige rolige vokal fører melodierne naturligt frem sammen med kontrabas, violin, klaver, trompet, sagte trommer og en malende elguitar. Teksterne omhandler alt fra søvnløshed og forliste venskaber til abstrakte rumrejser og drabelige dyr.

Debutalbummet Birds and Beasts udkommer i juni 2020 med støtte fra DPA og KODA. Sangene er skrevet, indspillet, mixet og produceret af Ditte Grube og debutalbummet er et resultat af flere års arbejde i hjemmestudie, inklusiv rejser til Island med
”lommelydstudiet”. Albummet nåede sin endelige form med kunstneriske tilføjelser fra en række gæsteartister som Thomas Sejthen (INDRA m.fl.), Bo Rande (Blue Foundation, Mames Babgenush), Nanna Bech og ikke mindst den fabelagtige islandske violinist Una
Sveinbjarnardóttir (Björk, Islands Symfoniorkester).

Musikken fra out of the woods er inspireret af kunstnere som Joni Mitchell, Nick Drake, Feist, Emilíana Torini – og er af den slags, der lægger sig som et roligt tusmørke i lytterens sind og lader tonerne vandre igennem rummet, tankerne og tiden.

Medvirkende på debutalbummet Birds and Beasts

Ditte Grube – vokal, guitar, klaver, saxofon m.m.
Christian Dietrichsen – guitar
Thomas Sejthen – kontrabas
Una Sveinbjarnardóttir – violin
Michael Andersen – trommer
Nanna Bech – kor
Hjalti Thorkelsson – guitar

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here