Pernille Rie udgiver jazzet uptempo folk-ballade

0
634

Den danske sangerinde, musiker og komponist Pernille Rie lagde an til udgivelsen af sit debutalbum “Blue Notes of Beauty” med endnu et unikt og autentisk udspil i form af singlen ”Lies”, som udkom d. 27. august.

Med førstesinglen ”Heaven Knows” markerede Pernille Rie sin debut på den danske jazz/folk-scene.

Med den nye single ”Lies” sætter Pernille Rie tempoet op på et underspillet nummer med sydeuropæiske inspirationer, der udvikler sig til et jazz-baseret udtryk med saxofonsolo og masser af percussion. Sangerinden selv spiller guitar på nummeret.

Om singlen udtaler Pernille Rie:

”Lies er en breakup-sang, men det er ikke en trist sang om ulykkelig kærlighed. Det er snarere en lettelsens sang, om at sætte punktum og gå videre i livet med fornyet styrke, mod og integritet.”

Begge singler er fra Pernille Ries kommende debutalbum “Blue Notes of Beauty”.

Debutalbummet fra Pernille Rie er stilfuldt og cinematisk med elementer af jazz og folk, og med sangerindens særegne vokal som det bærende instrument. De flerstemmige korarrangementer på albummet er en vigtig del af hendes udtryk og underbygger det melodiske, unikke klangunivers. Musikalsk er Pernille Rie rundet af musikere som blandt andre Carol King og uomgængelige Joni Mitchell.

“Blue Notes of Beauty” er et resultat af beslutningen om at lægge sit liv radikalt om. Pernille Rie solgte sin lejlighed i København og tog til Madrid for at dedikere sig til musikken.

”Jeg kom til Madrid med min kuffert, der var fuld af sange og en klar idé om, hvor jeg ville hen med min musik. Men hvordan jeg skulle lande den, vidste jeg ikke på daværende tidspunkt. Det har været både angstprovokerende og befriende på en og samme gang – men det har også betydet, at jeg har kunne være åben og improvisere undervejs,” siger Pernille Rie.

Da Pernille tidligere har boet i den spanske hovedstad, kom hun via venner hurtigt i kontakt med den spanske musiker og producer Rafael Guillermo, der tilbage i 70’erne var en del af gruppen Pop Tops, som toppede verdenshitlisterne med det legendariske hit “Mamy Blue”.

I fællesskab har de indspillet og produceret albummets numre, som Pernille Rie selv har skrevet og komponeret. Fra sin nye base fik sangerinden desuden opbygget et netværk af musikere fra lande som Cuba, Argentina, Tyskland, Frankrig og Spanien. Disse har alle bidraget til indspilningerne med bl.a. saxofon, klarinet, kontrabas, cello, violin og keys. Selv spiller Pernille Rie guitar og klaver udover at synge lead og kor.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here