Nøx annoncerer debutalbum og deler ny single

0
689

Den danske rapper Nøx annoncerede den 27. august sit debutalbum “Walk of Shame”, der byder på dansksproget slum-poesi, rå produktioner og aktuelle gæsterappere.  Samtidig deler hun singlen “Mer vil ha mere”.

Nøx er klar med drømmende, vibey og sensuel hiphop i form af tracket ”Mer vil ha mere”. Singlen handler om at opgive venner, familie og karriere for at være sammen med det udyr, man elsker.

På nummeret rapper Nøx om den desperate trang til at ville være en del af noget, som ikke er godt for hende – tværtimod: “Vi forgifter os selv”, udtrykker hun poetisk. Det er en moderne tragedie om at isolere sig med det forkerte menneske og se væggene trække sig sammen omkring sig.

”Mer vil ha mere” er skrevet en sommernat midt i en overvældende følelse af depression. Nøx pointerer, at man om sommeren bliver ramt hårdere af ensomheden, fordi der er en forventning om varme nætter, glade dage, drinks i byen, bålfester og strandture. Hun fortæller: 

“Jeg havde været til havefest, talt upassende til folk, var alt for fuld og blev kørt hjem i en bil uden tag. Vi kørte langs Bellevue, og jeg var fuldstændig overvældet over, hvor mørk og trist, men alligevel super smuk verden var. Da jeg kom hjem, skrev jeg de første linjer til “Mer vil ha mere” med en gammel eyeliner”.

Ligesom det forrige udspil ”Ravage”, er ”Mer vil ha mere” en teaser for Nøx’ kommende debutalbum “Walk of Shame”. 

Albummet er produceret af Nøx’s samarbejdspartner Xeren og byder på gæsteoptrædener fra store navne på den danske hiphop-scene, som løbende vil blive offentliggjort.  

“Walk of Shame” udkommer den 21. oktober.

Om Nøx

Nøx rapper slum-poesi over elektronisk hiphop. Opvokset som et gadekryds mellem vestegnen og Kongens Lyngby er hun et billede på vekslen mellem betonblokke og minkpelse, Brøndby-merch og Bellevue, arbejder- og overklasse. Det kommer til udtryk i hendes sangskrivning, hvor hun elegant fortæller om det smukke i noget beskidt og ødelagt. 

Nøx udspringer af det danske hiphop-undergrundsmiljø. Her har hun i en tidlig alder lært, at man skal kunne klare sig selv og være mindst dobbelt så god som sine mandlige kollegaer for at få succes – hvilket hun har bevist med bravur som en af de ti finalister ved årets Karrierekanonen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here