Peter Wangel udgiver anden single fra kommende nyt album

0
695
Foto: Martin Bubandt

Den danske singer-songwriter Peter Wangel, tager et historisk blik tilbage i tiden på sin nye single “Vægtløse Dage”.

Har du nogensinde forestillet dig, hvordan det var at leve i en anden tid? Forestillet dig, hvilke udfordringer og muligheder du ville have haft? Og hvordan dit liv så ville have set ud?

Netop sådan et tanke-eksperiment har Peter Wangel kastet sig ud i på sin nye single.

“Vægtløse Dage” er en sang og en fortælling om en ung mand, som forsøger at løsrive sig fra sin fars jerngreb i form af fysisk og psykisk vold i efterkrigstidens Danmark.

Han trodser den fremtid, som ellers er lagt fast for ham som fabriksarbejder, og tager skridt mod en ukendt verden.

Om den nye single “Vægtløse Dage” fortæller Peter Wangel selv:

“Jeg er nostalgiker. Jeg tænker tit på, hvordan det må have været at leve dengang under og efter krigen. Hvordan jeg selv ville have klaret at leve i den tid, og hvordan den tid både var mere ond, men på nogen punkter også bedre end i dag. Hvad sker der med ens blik på egen samtid, hvis man lever sig ind i fortiden? Det er det, jeg forsøger med denne sang. Er vi egentlig så meget anderledes som mennesker? Er vores relationer på en anden måde?”

“Vægtløse Dage” er indspillet i Sauna Studie på Frederiksberg og er produceret af Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl, Dorthe Geerlach mfl.) med et band bestående af Jens Hein (bas), Julius Georg Jensen (klaver), Silas Tinglef (trommer) og Gustav Rasmussen (trombone).

“Vægtløse Dage” er anden single fra Peter Wangels kommende album, som udkommer i 2023.

Peter Wangels sidste album “Omfartsvej” fra 2020, produceret af Nikolaj Nørlund, var hans første dansksprogede udgivelse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here