Et stjernespækket og symfonisk rockcirkus kommer til byen

0
731

Den 16. september udkommer Vinyl Floors album ”Funhouse Mirror” på vinyl og digitalt.

Musikalsk er albummet et eksperimenterende symfonisk rock/pop mix af melodramatiske strukturer og rige harmonier. Sproget er samfundskritisk og en undersøgelse af individets spejling af sig selv, i og af samfundet. Vokalerne mørke og nærværende. Det hele er orkestreret, skrevet og udført af de to musikbrødre Daniel og Thomas Charlie Pedersen og med flere gæsteoptrædener i verdensklasse.

Vinyl Floor er primært et studieband og ”Funhouse Mirror”, er deres 5. albumudgivelse. Brødrene har musikken med i blodet og beskriver deres opvækst som ”én lang jamsession, i et hjem med klaver, trommer og guitarer på alle hylder”. Inspirationen hentes primært fra 60’- og 70’ernes alternative rockscene, men spænder vidt og bredt i og omkring den melodisk eksperimenterende rock. Arrangementerne på ”Funhouse Mirror” er gennemarbejdede, som helhed, for kor, horn og strygere og med lange instrumentale passager.

Cirkusspejlet

I lyrikken på albummet møder vi både Apollon og Ever, hjemløse fugle, den indelukkede teenagepige, men også et cirkus, der kommer til byen og skubber til folkets grænser. På ”Clock with no hands”, der er albummets anden single, ser bandet indad, på kærligheden på trods af en stor aldersforskel. På ”Dear Apollon” kommer en skriveblokering under lup og udmunder i en bøn til Apollon. Andre sange går lige på samfundskritikken uden omsvøb og rejser spørgsmål som individuel isolation, samfundets mangel på at kunne dvæle ved tingene, bygge op og rive ned-kultur og den moderne verdens stadig større krav til ungdommen. Alt sammen i et storladent forsøg på at spejle verden igennem musikken og teksterne.

Mødte Dylans bassist i nørdeforum

Den amerikanske musiker, Rob Stoner, er bedst kendt som Bob Dylans faste bassist og bandleader, men har også en fortid som bassist hos bl.a. Jony Mitchel, Shirley Bassey og Bruce Springsteen. På ”Funhouse Mirror” spiller han bas på tre tracks. Et samarbejde, der helt tilfældigt kom i stand via en Bob Dylan superfan facebookgruppe, som Thomas Charlie Pedersen er medlem af og hvor de to musikere stødte på hinanden. Siden indspillede Rob Stoner bassen virtuelt under coronapandemien.

Multi-instrumentalist Bebe Risenfors bidrager med diverse blæseinstrumenter, percussion og orgel på store dele af albummet. Svenske Risenfors har tidligere indspillet med bl.a. Tom Waits, og Elvis Costello.
Albummet er mastereret af det legendariske lydgeni Ted Jensen i Nashville, USA. Ted Jensen har mastereret et utal af udgivelser blandt andet Eagles ”Hotel California”, Madonna, Rolling Stones, Talking Heads og Nora Jones’ ”Come away with me”, som han modtog en Grammy for.

De har øvet sig

Daniel og Thomas Charlie Pedersen er, hvad nogle måske vil betegne som musiknørder. De kan deres kram og deres musikhistorie, indenfor udvalgte genrer, de brillierer intrumentalt for de har øvet sig og gjort sig umage. De har begge skrevet numre til det aktuelle album og skiftes til at synge lead og kor. Hele baduljen emmer af musikglæde, omhu, grundighed og solid knowhow. Musiknydelsen og en kreativ legesyge er ikke til at tage fejl af i selskab med Vinyl Floor på ”Funhouse Mirror.”

”Funhouse Mirror” udkommer på alle streamingtjenester den 16. september.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here