Pladeaktuelle The Boy That Got Away hiver mørkets tabuer frem i rocken

0
1133

Hjernevridende rock på The Boy That Got Aways tredje album ’Colossus’ handler om de mørkeste sider af tilværelsen. Blandt andet om forsangerens eget fiktive selvmord, om altoverskyggende angst og farlig kærlighed.

Det århusianske grunge/rock-band The Boy That Got Away har gravet dybt i sjælen og skrevet hårdtslående tekster i et  psykedelisk rockunivers. Sangene tager fat om tilværelsens allermørkeste tabuer, som bandet mener skal frem i lyset, og det er der kommet albummet ’Colossus’ ud af, som bliver udgivet digitalt d. 10. april 2020 og fysisk d. 24. April.

Albummet er bandets tredje pladeudspil og kulminationen på to års intenst arbejde. I netop denne periode har bandets medlemmer været igennem kolossale livsomvæltninger, som de ikke har været bange for at bruge som motor og inspiration i skriveprocessen.

”Sangene er bundærlige og skrevet uden filter. Så der er ret meget på spil for os alle tre, når vi sender den her plade på gaden,” siger forsanger og guitarist Tim Alvin Boström.

Blandt andet fik en fælles vens selvmord forsangeren til at skrive en tekst om sit eget imaginære selvmord.

”Selvmord er et af de største tabuer i vores samfund, og det har længe været et emne, jeg har haft lyst til at skrive om. Specielt efter vi i bandet mistede en fælles ven, som meget uventet tog sit eget liv. Det er vanvittigt smertefuldt og uvirkeligt,” siger Tim Alvin Boström.

Sangen ”Don’t Bring Me Back” handler derfor om, hvordan forsangeren forestiller sig at tage sit eget liv.

”Jeg forsøger at sætte mig ind i en selvmorders tanker, og ser mig selv forsvinde for øjnene af dem, jeg elsker. Selv om det er ret syret at skrive om sit eget selvmord, har det sat nye tanker i gang og givet mig perspektiver på min egen tilværelse,” siger Tim Alvin Boström.

Ligesom forgængeren ”Moonsick” (2017) er ”Colossus” lavet i samarbejde med produceren Tue Madsen i Antfarm Studios, men arbejdsprocessen har været noget anderledes denne gang.

”Vi er efterhånden blevet en meget sammenspillet gruppe, og det har betydet, at denne plade i høj grad er blevet til på gammeldags manér i øvelokalet, hvor ”Moonsick” måske mere blev til i studiet. Vi har lavet en plade, som vi er virkelig stolte af,” siger trommeslageren Casper Simonsen.

The Boy That Got Away skal på tour i efteråret 2020, men kan allerede opleves 24. april på HeadQuarters i Aarhus og 25. april på BETA i København, hvor de holder releasefest for den nye plade.

Fakta:

The Boy That Got Away er uforfalsket og kompromisløs rock, hvor  de stærkeste elementer fra rockens guldalder i 60’erne og 70’erne møder grungens vilde men melodiske rebelskhed.

The Boy That Got Away har udgivet albummene ”The Boy That Got Away” (2014), ”Moonsick” (2017) og senest ”Colossus” (2020).

Bandet har eksisteret siden 2011 og har turneret intensivt i både ind- og udland, med mere end 200 koncerter i bagagen og derudover spillet support for prominente navne som AC/DC, Dizzy Mizz Lizzy og Rival Sons.

Bandmedlemmer:

Tim Alvin Boström / forsanger, guitar
Mathias Gregersen /bas
Casper Simonsen / trommer

Links: 

Facebook: https://www.facebook.com/theboythatgotaway/
Youtube: https://youtube.com/theboythatgotaway

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here