Rasmus Walter, “Før du Vågner Op”

0
927
Foto: Lewis Preston Colston

Rasmus Walter annoncerer ny single, nyt album dette forår og samarbejde med UNICEF. Og samtidig fejre 20 år i musikkens tjeneste.

2020 var et produktivt år for Rasmus Walter, der efter tre års albumpause udsendte det lyse og lette popalbum “I Mit Blod”, der bl.a. kastede singlerne “Splitsekund”, “Finder Vej” og “I Mit Blod” af sig. Men allerede nu er der helt nye toner fra den hårdtarbejdende popsnedker, der midt i januar udsendte singlen “Før Du Vågner Op”.

Den helt nye sang er skrevet af Rasmus Walter under Corona og dyrker både melankolien og håbet i en periode, hvor Rasmus Walter ligesom alle andre danskere har fået vendt op og ned på en masse ting og står tilbage med “en fornemmelse af sårbarhed og lyst til at rykke tættere sammen”.  Det er samtidig det første udspil fra Rasmus Walters kommende album, der allerede forventes ude i det sene forår i 2021. På albummet går Rasmus i en mere afdæmpet og intim retning, og udgivelsen skal ifølge sangskriveren ses som 2020 albummets “blå tvilling”.

UNICEF ambassadør

“Før Du Vågner Op” er også starten på Rasmus Walters engagement i verdens største børneorganisationen, UNICEF, hvor han netop er tiltrådt som officiel ambassadør. I første omgang skal Rasmus Walter være med til at sætte fokus på UNICEF’s indsats for de mest udsatte børn i verden, der som følge af Corona-krisen har brug for ekstra meget støtte.

”Den vigtigste opgave man har som forældre er at sikre, at der ikke sker ens børn noget dårligt. Det er det sangen beskriver. Og der sidder rigtig mange forældre rundt om i verden lige nu, der ikke føler, de kan klare den opgave. ’Før Du Vågner Op’ er min lille opfordring til at standse op og tænker over den ulighed, der er og som bliver endnu tydeligere, når hele verden er underlagt en Corona-epidemi,” lyder fra Rasmus Walter. 

Overskuddet fra “Før Du Vågner Op” går til UNICEF, ligesom Rasmus Walter som UNICEF ambassadør bl.a. involverer sig i Danmarks Indsamlingen og her bla. donerer en hjemmekoncert væk som en del af P4’s “Danmarkspræmie”.

”Vi er meget taknemmelige og stolte over samarbejdet med Rasmus Walter. Det er vigtigt for os og alle verdens børn, at én som Rasmus ønsker at bruge sin stemme og position til at hjælpe os med at minde alle om, at vi skal gøre en ekstra indsats lige nu,” lyder det fra Karen Hækkerup, Generalsekretær fra UNICEF. 

20 års jubilæum

2021 markerer samidigt 20 året for at århusianske Rasmus Walter sagde sit pædagogmedhjælper job op og forfulgte drømmen om at leve af musikken i København. I dag kan han se tilbage på en imponerende karriere, der startede med Grand Avenue i 2001, gik ind i næste æra med solodebuten “Rasmus Walter” fra 2011 og har givet ham 20 år som en personlig og markant stemme i dansk musik – samt i utal af oplevelser som er de færreste musikere forundt. Som solist har Rasmus Walter mere end 60 millioner streams, guld- og platinplader, radiohits som “Endeløst”, “Dybt Vand” og “Verden i Stå” samt adskillige udsolgte turneer på samvittigheden. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here