Underspillet alvor fra århusiansk eskapist

0
1138

Lukas Vanggaards EP Håndspillede Hits lander den 22. maj. Den Århus-baserede sanger og eskapist, har med singlerne Eva og Rør ved mig allerede markeret sig som en uprætentiøs mester i  poppede melodier og tekster drevet af underspillet humor og inderlig alvor. 

Rør ved mig er et stærkt udspil, der lover godt for ep’en – (Herning Folkeblad)

Håndspillede Hits er blevet til i Århus i ly af natten. Skitser og ideer er kommet direkte fra tanke til smartphoneoptagelse, vaklende hjem fra byturen eller fra sofahjørnets nattero. Samme smartphone, som endte med at blive det tekniske hovedkontor for EP-indspilningen.

Lukas’ dogme for Håndspillede Hits blev nemlig at indspille alt på sin smartphone. Ideen opstod egentlig af nødvendighed, af ingen penge til studietid eller bare til en computer. Et benspænd som gjorde processen hundrede procent fleksibel og indspilningerne rå og umiddelbare. 

For det er lige der – hvor det polerede bliver ridset og det uperfekte får lov at stå frem – at Lukas trives. 

”Det er så vigtigt for mig, at have det sjovt med at lave min musik. Det andet har jeg prøvet – at leve op til kloge-Åger, regler og forventninger – og det kom der sgu ikke noget kønt ud af”, fortæller Lukas.

Sammen med sin makker Rasmus Bredvig, som mixer musikken, har Lukas skabt et kunstnerisk rum, hvor alt er tilladt, hvor ideer og eksperimenter bliver afprøvet, godkendt og kasseret – helt efter egne fornemmelser.

SinglerneRør ved mig og Eva kom begge fra en længsel efter nærvær og landede meget (u)passende midt i landets corona-lock down. På Øst for Paradis og Lige ved og næstengår Lukas tur i tankerne om at give slip på den indre kontrol – hvorfor får man ikke sagt det, man vil sige, gjort det man gerne vil gøre.

Om EP’ens sidste nummer, Marlboro, siger Lukas: 

”Der har været perioder, hvor vintersnablen har hængt, så det gav hudafskrabninger. Dem som virkelig gør nas. Det ønsker jeg ikke for nogen. Marlboro handler om at være dernede, hvor der ikke er så meget andet at gøre end at ryge en smøg, drikke en sjus og håbe, at alt nok skal gå:”

Håndspillede Hits er ligeså ligetil, som den er skæv og ligeså ligefrem, som den er underspillet.

Håndspillede hits er ude 22. Maj på alle digitale platforme via Believe.

Bio

Lukas har spillet musik siden han kunne holde på trommestikkerne, og skrevet sange siden han var ni år gammel. Han er multiinstrumentalist, og fik allerede som 17-årig en pladekontrakt i København. Det blev for stort et pres for, og han endte med at forlade byen og komme til hægterne langt væk fra alle andres forventninger. Derfor har det taget tid og overvejelse at blive klar til at vise sine sange frem. I mellemtiden har Lukas arbejdet sammen med bl.a. Juncker, Sys Bjerre, Marcus Winther-John, Mads Haugaard og Lovespeed.

Følg Luks Vanggaard her:

Facebook: https://www.facebook.com/lukasvanggaard/
Instagram: @lukasvanggaard

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here