Neoklassisk tilsat dansk lyrik fra unge Ea Wim

0
1112
Foto: Mikkel Zeeberg

Ea Wim debuterede i maj måned med singlen Han kommer ind, skrevet kun for klaver og vokal. På sin nye single Fremmede drømme tilsætter hun en enkelt stryger og et kompositorisk benspænd.

Ea Wim er noget så atypisk som en ung, kvindelig neoklassisk komponist og sangerinde. Med inspiration i klassisk tradition og nordiske folkeviser komponerer hun for klaver og strygere og lægger sin sælsomme vokal og et lyrisk identitetssøgende univers til. Scenen for neoklassisk er stort set uden kvindelige repræsentanter, og i Eas kategori er hun helt enestående.

“Fremmede drømme” er anden single fra Eas kommende debutalbum. Den er skrevet med et eksperimenterende dogme om kun at bruge to toner ad gangen. Det er samtidig den eneste sang på albummet, hvor Ea ikke har skrevet fuldt positur til akkompagnementet, men ladet Caroline Risbo Gammeltoft-Hansen improvisere på bratsch.

“Fremmede drømme” er skrevet om et forhold, man ved er ved at være forbi. Ea kom hjem fra efterskole og bevægelserne i teenagelivet satte stille og roligt samhørigheden med efterskolekæresten på prøve.

“Jeg har fremmede drømme
Og de handler ikke om dig”

”Jeg tog et sabbatår efter efterskolen og flyttede hjem til mine forældre på landet. Det var på mange måder et socialt selvmord, da alle mine venner startede på gymnasiet. Min kæreste boede langt væk, og selv når vi var sammen, var det som om, jeg ikke var til stede i det. Jeg var i gang med at finde mit kunstneriske ståsted, en retning, og fandt samhørighed andre steder. Sangen handler om det sted i et forhold, hvor man godt ved, det er forbi, men ikke har indrømmet det endnu.”

Ea Wim har fra teenageårene arbejdet med at give musikken et performativt udtryk. Da hun var 19 år satte hun egenhændigt forestillingen “Nøgne sjæl, sande menneske” op – en fortælling i musik, dans og performance om hvor skrøbelig og sårbar man er, når man er ung, og hvor dårlig omverdenen er til at forstå det.

Ea kommer med noget helt særligt – i kraft af sit talent, sin stemme, sin refleksion og sit genrevalg. Hun er en af uendeligt få kvindelige artister, der gør sig i feltet neoklassisk, og en af de eneste herhjemme.

Følg Ea Wim her:

www.eawim.com
www.facebook.com/eawim
Instagram: ea_wim_music

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here