Spritnyt dansk band, HUGORM, bider fra sig og annoncerer debut-koncerter og debut- EP

0
1244

Spritnyt dansk band, HUGORM, bider fra sig og annoncerer debut-koncerter og debut- EP

Kend den på det siksakstribede mønster og det stærke giftbid: Hugormen er Danmarks farligste dyr.

Bandet HUGORM er blevet til som et lystdrevet producer-projekt i Klitmøller Cold Hawaii, hvor de tre tilflyttere Simon Kvamm, Morten Gorm og Árni Bergmann Jóhannson opdagede, at de delte den samme trang. En trang til at ventilere deres skråt-op-fingre i musik. Morten havde lavet en ordentlig bunke instrumental-skitser; midt om natten mens hans familie lå og sov, sad han på sit badeværelse med høretelefoner på og lod sin guitar brække sig ind i ”Garageband” på computeren. Skitserne blev til den spæde start for hugormen, der snart voksede sig større og stærkere, som de tre mødtes over musikken og begav sig dybere ned i, hvad denne hugorm egentlig var for en størrelse.

HUGORM er lyden af en knallert 45, der møder en kamel på stranden ved Vesterhavet: koldfrontskeyboards, blæsende bastante beats, den rockede rastløshed og så naturligvis det maleriske melodiøse. Som HUGORM selv siger om musikken: ”Massive Attack møder Malk De Koijn møder Prodigy møder Post Malone møder Love Shop møder Beastie Boys. Vi kan godt lide 90’erne samt ord, der smager af salmiak.”

Bag HUGORMs tekstunivers ligger der, hvad bandet refererer til som katarsis – en sjælerensning og maskingeværssalve af indestængte tanker og følelser. Det bevæger sig fra det rablende og sprogjonglerende til det decideret spiddende. HUGORM er den bløde mand, der bider fra sig.

Katarsis er også centralt, når det kommer til HUGORM live. ”Det handler om at rase ud, rense ud og ikke mindst spasse ud”, som frontmand Simon Kvamm siger. HUGORM på en scene er en helt ekstraordinær total-oplevelse, hvilket kun få heldige publikummer foreløbig har haft adgang til ved et par testshows.

I 2020 får flere dog muligheden, idet Roskilde Festival allerede i efteråret bookede bandet til sommerens festival. Og til marts spiller bandet sine to første rigtige koncerter:

20. marts 2020

KPH Volume, København

Billetinfo

21. marts 2020

Hanstholm Hallen, Hanstholm

Billetinfo

Fredag den 24/1 udkom HUGORMs første EP ”FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT”

Følg HUGORM:

Instagram

Facebook

YouTube

Billetpris for koncerten på KPH Volume: 250 kr. + gebyr

Billetsalget starter fredag 10. januar kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Der vil være presale til koncerten på KPH Volume for Live Nation Danmark nyhedsbrevsmodtagere fra torsdag 9. januar kl. 10.00 (23 timer). (OBS: Hvis man ikke allerede på annoncerings- tidspunktet er modtager af LNs nyhedsbrev kan der gå op til en uge før nye profiler er synkroniseret, og tilgængelige i vores nationale nyhedsbrevsdatabase. Det er altså først når profiler er aktive i denne database, at de vil modtage vores nyhedsbrev og ligeså muligheden for presale.)

Arrangør KPH VOLUME: Live Nation

Arrangør Hanstholm: Blæst festivalen, kontakt: Kristian Sannemand Kjøller (Send mail)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here