Alpas Ave knuser illusionen om det perfekte liv

0
1236

Alpas Ave iscenesætter følelser. Den talentfulde duo skaber dramatiske kompositioner, der med deres første to singler er blevet sammenlignet med eventyr, FKA Twigs og drømmesyn. Deres tredje single Darkest is the Dream griber om illusionen om det perfekte liv.

Alpas Ave er Marianne Ernst Dam og Martin Pilgaard Grishauge. De arbejder dedikeret og eksperimenterende med musikken og har en tilgang til den, som er deres egen. Lyde og toner hænger uløseligt sammen med følelsernes rum og billedlige fremkaldelser, og det betyder også, at de fra start med debutsinglen Black Mirror, som udkom i foråret, præsenterede en gennemført og gennemtænkt æstetik i pressebilleder og videomateriale.

Den nye single er ifølge dem selv en ”klassisk klagesang” – det er det fortabte menneskes sorg over erkendelsen af, at det perfekte liv er en illusion. Uskylden i illusionen står overfor erkendelsens desillusion. Derimellem ligger et væld af referencer til religiøse og klassisk eksistentielle tanker.

”Vi fortolker vores virkelighed og afsøger konstant det, der ligger mellem kontrasterne. Vi genskaber og iscenesætter følelser” (Alpas Ave)

Der kommer to videoer til sangen. Den ene viser i s/h en hvid blomst, der stilfærdigt blafrer vinden. Videoen er lavet af fotojournalist Miriam Dalsgaard og layouter Christine Vierø Larsen.

Den anden er en live session, som først udkommer i oktober. Den er optaget i Brødremenighedens kirke i Christiansfeld, hvor alt er hvidt, kun de støbte lysekroner undtaget.

Den særegne duo har med en fornem sans for lyd, æstetik og symbolik skabt endnu et track, der uden blusel lader de store følelser folde sig ud i et komplekst, musisk og filmisk univers.  

“Darkest is the Dream” er ude på alle digitale platforme den 18. september 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here