Stjerneklar single fra dansk/tysk popkomet

0
1004

GRETA har sparket 2020 grundigt i gang med singlen Daughter, som har roteret på radiostationer og playlister i hele Europa. Nu er hun klar med en ny single: Hydrogen er en udløsning af lys i en mørk tid – et varmt, disco-elektronisk track, der undersøger lysets vej ind i os.

Hydrogen udkommer 8. maj. Singlen er andet udspil fra den kommende EP Ardent Spring Part II.

”Astronautisk pop” kalder Undertoner GRETAs lyd. For GRETA opererer i et eventyrligt univers, hvor det overjordiske og fremsynede blander sig med det jordnære og nostalgiske.

Hydrogen skaber stjerners lys

Himmellegemerne fascinerer og inspirerer Greta – også på den nye single, som er opstået af stjernernes lys:
”Jeg kom til at tænke over, hvorfor stjerner lyser. Og hvordan vi som mennesker modtager og skaber lys. Hvordan kan lyset trænge ind i mig, når det føles som om mørket sidder lige der, hvor brystkassen forskanser mig hårdest og mest uigennemtrængeligt? Stjerner på himlen lyser, fordi de omdanner hydrogen til helium, og kraften i den omdannelse skaber lys. Så hydrogen er en eksplosiv katalysator for lys, kan man sige – og i sangen bliver det symbolsk for overvindelse af det indre mørke”, fortæller Greta.

Musikvideoen bringer skyerne ned fra himlen

Det konkrete bliver abstrakt og omvendt i GRETAs verden. I videoen til Hydrogen er lyserøde skyer landet på jorden i en setting, der på en gang er realistisk og magisk. GRETA undersøger de lyserøde skyer, som bliver et tydeligt symbol for udforskning af sindet.
Alle lagene – de høje luftlags abstraktioner og de jordnære konkreter – hænger uløseligt og formfuldendt sammen i alle GRETAs udtryk.

Popkomet bremset i sin 2020-bane

GRETAs 2020-kalender var pakket som for få nye artister: Efter singlen i januar, turnerede hun i februar med Penny Police; i marts udgav hun EP’en Wild and Young, på opfordring af og i samarbejde med Teitur. Derfra tog Corona fat og Teiturs massive Danmarksturné i marts og april, som GRETA skulle supporte blev aflyst. Det samme gjorde Spot festivalen, og Roskilde Festival hvor GRETA også var på programmet.

Stærkt tilbage på livescenen i efteråret

Forhåbningen om snart at være ovre den værste corona-tid lever, og til efteråret er der både albumrelease og egen turné i GRETAs kalender.

Hydrogen er produceret i samarbejde med den norske producer FARAO i Berlin.

Hydrogen udkommer på alle digitale platforme via Celebration Records den 8. maj 2020.

“Vandringen gennem Wild and Young er som en mørk tunnel beklædt i fløjl. Man kan sagtens suse gnidningsfrit af sted, men man kan også fare vild og lade sig fordybe. Man bestemmer selv, hvor dybt man vil gå”.
★★★★★ (5/6) GAFFA

Følg GRETA på

https://www.facebook.com/greta.geschenk/
https://www.instagram.com/greta.geschenk/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here