To nye musikvideoer fra A Kind of Man

0
1276

Københavnske A Kind of Man er Bjørn Rosenquist’s soloprojekt, der byder på melodisk indierock i verdensklasse, og det er nu anden gang at han laver et samarbejde med den prisbelønnede instruktør Meeto. Sidste udspil var til A Kind of Man’s debut single ‘Teddy Love’ som udkom sidste år. Filmen blev efterfølgende nomineret til bedste musikvideo ved The True Award 2019.

A Kind of Man har tidligere været Karrierekanonens ‘Ugens Kanon’ og singlerne ‘Teddy Love’ og ‘Franceen’ har begge medvirket på soundtracket til Kaspar Astrud Scrøders DR-dokumentar ‘Don’t Give A Fox’, der handler om en gruppe danske skaterpigers sammenhold.

A Kind of Man har med sit 5 mands band optrådt på UHØRT Festivalen 2018 og været support act på Loppen i København for det Australske band POND, der bla. er kendt for at dele musikkere med bandet Tame Impala.

D. 29. november 2019 udkom den selvbetitlede EP, med release koncert på Musiccaféen i Huset i Magstræde.

Meeto’s ord om filmen

Visionen med videoerne var at lave en fortælling om at miste. Om at miste sig selv og om at miste hinanden. At alting har en ende og at man kun har hinanden til låns. En slags “coming of age” historie om at gå fra barn til voksen og samtidig med at det er en historie om en far der må give slip på sin søn som bliver voksen og skal stå på egne ben.

Hele den her ret klassiske fortælling er pakket ind i et ret syret univers og udspiller sig på en udefinerbar østblok ligende lokation, som gerne skal bidrage med den her knugende fornemmelse. Drengen føler sig låst inde i selv og i sit forhold til sin far.

Det hele ender med en noget atypisk slutning som der ikke skal røbes for meget af. Men i sidste ende skulle alle figurerne gerne have lært noget nyt om sig selv. Og så har det hele tiden været vigtigt at musik og billeder spiller sammen og skaber en dynamik til hinanden.

Castet består af Viola Dasseville, og Brian og Frederik Lentz som er er far og søn i virkeligheden. Det giver en ret fantastisk dynamik til far søn forholdet – som jeg er helt vild med. Det skinner virkelig igennem at de har et forhold til hinanden i virkeligheden.
Videoerne er skudt på 16mm Anamorphic som er et ret atypisk filmisk format og som giver videoerne et særpræget og unikt look.

Bjørn’s ord om sangene

FLIP

Sangen handler om at være kommet videre fra den selvoptagede enspænder, til fuldstændig at falde og overgive sig til tosomheden. Det er starten på en velkendt og samtidig uforudsigelig rejse i et forhold, som er præget af angst, hengivenhed, beskyttelse og frem for alt kærlighed. Og så er den en hyldest til mit tidligere forhold med Luna Kira, som også synger kor i slutningen af nummeret.

A Kind of Man

Efter at have arbejdet som fotograf i mange år, har jeg altid ønsket at lave musik. Til sidst sparkede jeg mig selv hårdt nok i røven og begyndte at skrive nogle sange. En af dem blev kaldt ‘A Kind of Man’, og jeg tænkte at det var et perfekt navn til mit soloprojekt. Denne mand kan være hvad som helst, når han vil – han er ikke bundet til at være noget specifikt. Og det er sådan jeg vil være.

Sangens handling er en kombination af hvor fedt det kan være at rende rundt i sin egen lille verden og skære virkeligheden fra, og samtidig en hyldest til nogle af mine bedste venner der på hver deres måde inspirere mig til at være den jeg er.

Flip (PART 1)

A Kind of Man (PART 2)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here