Sylvester Larsen er klar med samfunds relevant single

0
834

Fredag den 2. april udgiver Sylvester Larsen singlen “Gyldent Håndtryk”, der er en forsmag på hans næste album, der tager afsæt i relevante samfundsmæssige problemstillinger.

Sylvester Larsen fik idéen til teksten i kølvandet på skatteskandalen fra 2015, hvor det kom frem at et netværk af banker og aktiehandlere havde snydt den danske statskasse for 12,7 milliarder kroner. Man har stadig ikke fundet frem til alle de skyldige i sagen. Titlen på sangen sigter til nogle af de svimlende fratrædelseslønninger danske direktører har fået gennem årene.

“De snyder og bedrager og taler udenom
og gir ́ sig selv et gyldent håndtryk når kassen den er tom
De smiler mens de stjæler med god samvittighed
Og hvis de bliver knaldet får de et job et andet sted”.

Sangen blev oprindelig skrevet på en dulcimer, som er et eksotisk instrument fra mellemøsten.

“Den endelige produktion har noget umiskendeligt 80 ́er agtigt over sig – en epoke i popmusikken der har inspireret mig enormt”, siger Sylvester.

Lyrikken i Sylvesters kommende album tager afsæt i nogle aktuelle problemstillinger. Sylvester har længtes efter mere samfunds relevante popsange. Derfor er albummet et forsøg på at lave lettilgængelig pop med noget på hjerte. Sylvester forsøger at gøre op med berøringsangsten. Tidens smagsdommere på de sociale medier og tendensen med at udskamme og shitstorme folk der siger deres mening, mener Sylvester, har skabt en tydelig polarisering.

Sylvester henter inspiration til sangene i egne oplevelser og de betragtninger han gør sig. På spørgsmålet om hvad det er der driver ham til at blive ved med at skrive musik siger Sylvester:

“Det er ganske enkelt en ventil jeg bliver nødt til at åbne for, hvis jeg skal kunne trække vejret. Jeg laver først og fremmest musik for min egen skyld, men jeg har opdaget at hvis man gør sig tilstrækkelig umage, skal der nok være andre der også sætter pris på det.”

I årenes løb har Sylvester samarbejdet med et væld af toneangivende musikere og producere, bl.a. Søren Andersen (Electric guitars), Søren Mikkelsen (Medley), og Jesper Haugaard (Kim Larsen og Kjukken) og mange andre.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here