Verdens Sidste Idé – “Jordiske Chancer”

0
1009
Foto: Ditte Chemnitz

I fortællingen om et parforhold beskriver Verdens Sidste Idé egentlig den tid, vi lever i. Gennem fire digteriske tekster og smukke, unikke kompositioner fremlægges et lys i mørket om, at vi i denne verden rent faktisk har “Jordiske Chancer” for at gå en bedre tid i møde.

I foråret 2020 udgav Verdens Sidste Idé et anmelderrost debutalbum, og nu er den aarhusianske sekstet klar med deres nye ep “Jordiske Chancer”, som bl.a. indeholder forløberen ”Det med småt (i min dagbog). Bandet er på opdagelse i deres eget musikalske univers, som fyldes af folkemusikalske fraseringer og forunderlige formuleringer.

”Vi er meget nysgerrig på, hvor det kan føre hen af, det her vi har startet. Og vi vil også godt prøve nogle ting af. Så vi prøver at udgive noget nu, og vil nok også godt udgive en ep i efteråret og et album næste år,” fortæller forsanger og tekstforfatter Asbjørn Hvelplund.

Hvor debutpladen havde omdrejningspunkt i individet og de indre tanker og følelser, forsøger Asbjørn nu at give udtryk for sine bekymringer med nutidens samfund. Det hele portrætteres igennem et parforhold i krise, og det er svært at sige, hvad der venter forude.

“Men det er ikke en pessimistisk plade,” forklarer forsangeren. ”Verdens Sidste Idé er bedst, når vi dyrker sådan en slags feel good-melankoli, så det er vigtigt, at det positive budskab fylder. Altså at ep’en handler om historier, der falder fra hinanden, men også om optimismen man føler, når man står på tærsklen til noget nyt.”

Verdens Sidste Idé er således lyden af eftertænksomhed. Sangene er enkle i deres opbygning og instrumentation, og der er gjort plads til en masse små detaljer, så man nærmest sidder med en oplevelse af at “kigge rundt i musikken”, som Asbjørn beskriver det.

Bandet er inspireret af den britiske rockscene – Radiohead, PJ Harvey, Nick Cave (hvis man ellers kan kalde ham britisk rock). Det er store stemninger og tekster, der kan lidt mere end det umiddelbare, og med plads til fortolkning.

“Vi er gode til at give hinanden frihed og luft. Nummeret dikterer, hvad vi gør ved det. Og så handler det derfra om at give så meget plads som muligt til det og til hinanden – det er så forfærdeligt, når det bliver for trængt.”

Verdens Sidste Idé udsender ep’en “Jordiske Chancer” den 26. marts.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here