16-årig stiller op til “Mig og Min Mentor”-konkurrencen ved Dansktop Prisen 2019

0
1990

Familie Journal kan afsløre, at den yngste deltager nogensinde står på scenen den 23. marts til Dansktop Prisen 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning. Den kun 16-årige Mathis Vincent Davidsen fra Holbæk er nemlig blevet spottet af den erfarne dansktopsanger Lotte Riisholt. Mathis har en kæmpe passion for genren og træner lige nu benhårdt sammen med Lotte for at blive klar til at dyste mod de andre mentees i konkurrencen “Mig og Min Mentor”.

Talentkonkurrencen “Mig og Min Mentor” er en del af Dansktop Prisen 2019 i Jyske Bank Boxen lørdag den 23. marts. Konkurrencen præsenteres af Familie Journal i samarbejde med Spies. De tre udvalgte talenter er i år den kun 16-årige Mathis Vincent Davidsen fra Holbæk, 53-årige Joane Reinholdt fra Løgten og 45-årige Yvonne Thøgersen fra Brabrand. De tre mentees bliver hjulpet af de erfarne dansktopkunstnere Hilda Heick, Peter Vesth og Lotte Riisholt.

– Talentkonkurrencen er en meget vigtig del af Dansktop Prisen, fordi den blandt andet er med til at føre genren videre til de næste generationer. Samtidig er det en enestående chance for nye talenter. Vinder man “Mig og Min Mentor”, åbner det nemlig døre. De sidste to års vindere, Michael Korup og Tine Schlichting, er i den grad slået igennem siden. Jeg synes , at det i år er meget spændende, at vi har en så ung mand som Mathis på scenen, siger Familie Journals chefredaktør Søren Johannesen.

Lotte Riisholt er den ene af de tre mentorer. Men hvordan finder man lige et uopdaget talent? Lotte valgte at mobilisere hele sit netværk i jagten på den rigtige kandidat, og det gav pote. Gennem en lokal musikforretning i Holbæk kom hun på sporet af den kun 16-årige Mathis Vincent Davidsen, der drømmer om et liv som sangstjerne. Mathis bor i Holbæk og går på en musiklinje på gymnasiet. Han kan næsten ikke vente med at komme op på Boxens store scene. Mathis stiller op med en sang, der helt i Dansktop Prisens ånd handler om at feste til de gode dansktopsange. Lotte Riisholt har skrevet teksten, og tidligere “Mig og Min Mentor”-vinder Michael Korup står for musikken.

Mentor Lotte Riisholt er selv en erfaren dansktopmusiker. Hun debuterede i 1976, hvor hun vandt en pladekontrakt i Ekstra Bladets “Pladechance”. Lotte vandt prisen for Årets Dansktop Hit ved Dansktop Prisen 2016, og sidste år vandt hun prisen som Årets Kvindelige Dansktop Solist. I år er Lotte nomineret til prisen for Årets Dansktop Album med “Det er livet”.

Peter Vesth er en af de dansktopkunstnere, der har haft flest hits på Dansktoppen, DR’s ugentlige radioprogram, siden sin debut i 1972. Sammenlagt har han ligget på dansktoplisten i imponerende 682 uger med diverse sange. Da den 72-årige Peter Vesth skulle finde sin mentee, kontaktede han straks den 53-årige Joane Reinholdt. De har kendt hinanden siden 1999, hvor Peter gav Joane lov til at indspille sin sang “Rose Of Bargemon”.

Talentet Joane bor i Løgten ved Aarhus og synger hovedsagelig countrymusik. I 2017 var hun gæstesangerinde på Peter Vesths album “Vera Musical”, og Peter tror på, at hun har, hvad der skal til for at slå bredere igennem. Joane stiller op med en sang, Peter har skrevet. Peter Vesth vandt i 2016 prisen som Årets Mandlige Dansktop Solist og var i 2018 nomineret til prisen Årets Dansktop Hit for “Lad os vågne langsomt sammen”.

Årets sidste mentee er Yvonne Thøgersen, som får hjælp af selveste Hilda Heick. Yvonne har gennem hele sit voksne liv sunget andres hits som festmusiker, men hun har altid drømt om en karriere som dansktopsolist med originalt materiale. Så da hun hørte, at Hilda Heick havde sagt ja til at være mentor, tog hun straks kontakt og tilbød sig selv ved at sende sangprøver. Hilda Heick lyttede og var hurtigt overbevist om, at Yvonnes sangstemme og sceneerfaring ville være et stort plus, hvorfor hun sagde ja til at hjælpe Yvonne.

Yvonne er opfostret med dansktopmusikken. Hendes mor og moster udgjorde nemlig duoen Pussycats, som i 1974 hittede på Dansktoppen med sangen “Drømmer du om gamle dage?”. Yvonne stod selv på scenen for første gang som 13-årig og har i sit voksne liv sunget i dansebands og optræder i dag med partyorkestrets Tailors m.fl. Yvonne stiller op i “Mig og Min Mentor” med en sang skrevet af Mickey Pless og Rasmus Krogsgaard, der sidste år vandt samme konkurrence med deres ørehænger “Slap af” sunget af Tine Schlichting.

Hilda Heick er en erfaren mentor. Hun har siden 1968 været gift med dansktopkongen Keld Heick, og sammen har de stået bag et hav at hits. Hun indspillede sin første plade i 1976 sammen med Keld, nemlig singlen “Do You Speak English?”. Siden har de to indspillet og optrådt sammen som Keld & Hilda.

Dansktop Prisen 2019 i Herning

Dansktop Prisen er et awardshow med ni priser og liveoptrædener af en perlerække af artister, ført an af den østrigske superstjerne Hansi Hinterseer. Showet styres af de tre værter Anette Kokholm, Keld Heick og Thomas Evers Poulsen. Publikum kan også glæde sig til fællessang og masser af liveoptrædener af bl.a. Birthe Kjær, Kandis, Humørekspressen, Johnny Hansen, Ole Kibsgaard med orkester, Johnny Reimar, Fede Finn & Funny Boyz, Torben Lendager & Roosters og Dario Campeotto. 

Men de kan også glæde sig til at opleve debutanterne på DTP-scenen Lisa Haavik og Katrine Daugaard. Den musikalske overflod understreges af, at også Michael Korup, Tine Schlichting, Helle Lynge, Dansvingerne og Kejser Larsen Band stiller op. Og så de tre mentees, naturligvis.

Dansktop Prisen 2019 afholdes i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 23. marts 2019 kl. 20.00. Det er fjerde år, showet afholdes.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here