To nye album fra Bjørn Eriksen

0
1338
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bjørn Eriksen udgiver 2 nye album: gysersange til børn og ballader til voksne 12 sange på hvert album, som udkommer 19. marts 2019.
Release Party på Heerup Museum 3. april 2019 kl. 17-19
Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre

Gysersange for børn – og andre sange” henvender sig til børn i alle aldre, og sangene indeholder både alvor og humor samt en dybere mening, så voksne også kan lytte med.

Sangene er ikke mere uhyggelige, end at man kan høre dem, mens man holder far eller mor i hånden. De er først og fremmest morsomme og fyldt med sjove fortællinger og rim. I sin lyrik forsøger Bjørn Eriksen at lære børn om sproget, endda introducere gamle glemte ord. Således får børnesangene også karakter af almen opdragelse.

Bjørn Eriksens ønsker at gøre det, som børn frygter håndgribeligt og få børn til at grine af det, som de er bange for. I en sang kan vampyrer lide ostemad, i en anden er monstre under sengen på størrelse med nullermænd, en tredje sang handler om at være mørkeræd.

Albummet er tænkt til at pirke til børn fantasi samt skabe billeder i deres hoveder: En bager kommer sjove ting og sager i dejen, en sørøver på kanten af verden, og hovedpuder som går på hovedpudebar og kommer i pudekamp.

Som en sol” indeholder 12 ballader med kant og nerve samt alvor og humor. Nogle af sangene er klassiske kærlighedssange, andre har karakter af visesange, alle sammen med nutidige referencer til dagliglivets udfordringer.

Titelnummeret ”Som en sol” er en smuk kærlighedssang om kærligheden som blændværk, men også noget man er nødt til at tro på – til solen går ned, til livet er forbi. ”Elskendes drømme” er en historie om sjælene og det vi kunne være, hvis ikke vi havde så travlt med ”timelige ting”, men i stedet troede på og forfulgte vores drømme. Slutnummeret ”Verden er for dig og mig” er en ren kærlighedserklæring til verden og mangfoldigheden.

Bjørn Eriksens pen er skarp og vedkommende med flere betydningslag i teksterne.

Release Party 3. april er en del af billedkunstner Jonna Pedersens fernisering på kunstudstillingen ”[ Fone ]” i Vognporten, Heerup Museum. Værkerne på udstillingen handler om kommunikation mellem mennesker, ligesom flere af Bjørn Eriksens sange.

Sæt listen:

Som en tanke / Mandagens himmel / Verden er for dig og mig
Bagerens sang / Vampyrernes nat

Lyt til sangene her til og med 19. marts:

”Som en sol”: https://promo.theorchard.com/cyrZ2Zh0zjPiI4wtdl9y
”Gysersange og andre sange”: https://promo.theorchard.com/fd8ye2pckg649NMvzr5i

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here