Ny single fra Ekkoarkitekt

0
1282

”new” er en fortælling om et liv i lockdown. En pandemi har lagt hele verden ned. Livet er gået i stå på den anden side af husmurene. Al normalitet er ophørt. Den ene dag er farvet af håbløshed, dårlig samvittighed og frustration. Den næste er lys af drømme, åbenbaring og ambitioner.

Musik, dagbogsoptegnelser og fotos skildrer et menneske i reaktion, splittelse, udvikling og stilstand – i en søgen efter mening i rollen som nybagt far.

”new” er et personligt vidnesbyrd fra en unik periode i historien. Et slags digitalt monument, der er frit tilgængelig for alle. En online installation, hvor musik, billeder og tekst i samspil med hinanden skaber en totaloplevelse, der appellerer til flere forskellige sanser samtidigt.

Musikken består af korte improviserede øjebliksbilleder. Fanget og nedfældet her og nu uden efterfølgende redigeringer. Inspireret af at være henført til en tilstand af oprindelighed, hvor kun det helt essentielle har fokus.

Intentionen med værket er at fortælle så ærligt, jordnært og personligt som muligt ud fra et poetisk abstrakt perspektiv, så lytteren kan få mulighed for at tilgå værket i forskellige lag. Det kan være et banalt, underholdende vindueskig ind i en hverdag hos et andet menneske, hvor livet er vendt op og ned, men samtidig kan lytteren bevæge sig dybere ind i værket og måske bruge det til at spejle og bearbejde sin egen reaktion i efterdynningerne af lockdown.

Bag ”new” står komponist og producer, Anders Mortensen, og det er hans anden udgivelse i forbindelse med soloprojektet ”ekkoarkitekt”. Han er desuden aktuel med den fransksprogede electro-pop-trio ”Télé Rouge” og som pianist og kapelmester på teaterforestillingen ”Cyrano” ved Malmø Stadsteater.

Anders er en hyppigt anvendt pianist og keyboardist, der genremæssigt spænder vidt fra jazz, pop og folk til elektronisk musik, og som gennem de seneste 20 år har turneret i ind- og udland.

”new” er tilgængelig online på www.ekkoarkitekt.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here