Abracadabra

0
1706

Forestil dig et drømmende, magisk univers skabt af en intenst dragende og udtryksfuld vokal, stemningsfuldt akkompagneret af et gammelt klaver og de smukkeste, overjordiske strygere, der giver gåsehud over hele kroppen.

I dag hører man ofte ordet, lige inden tryllekunstneren hiver kaninen op af hatten. Men i oldtiden troede folk rent faktisk på, at “Abracadabra” var en magisk trylleformular – der oprindeligt betød noget i retning af “Jeg skaber, hvad jeg siger”.

Abracadabra er også titlen på en helt ny sang med Claudia Campagnol – der i år deltager i Dansk Melodi Grand Prix, der sendes live fra DR-Byen den 6. marts.

Sangen er en enkel, men samtidig storslået og spirituel kærlighedshistorie om at miste nogen; en kæreste, en slægtning eller en ven – måske pludseligt og helt uden varsel.

Det får dig til at spekulere på, hvad du ville gøre, hvis du bare kunne se vedkommende én gang mere – og denne gang vide, at øjeblikket ville blive jeres sidste sammen. Ville du fortælle noget? Gøre noget? Ville du spørge om noget?

“Abracadabra” omfavner den smertefulde erkendelse af, at nogen eller noget er væk for evigt, og t du bare har brug for, at de kommer tilbage en sidste gang – for at se en solnedgang og mindes de gode stunder, I havde sammen. Visheden om, at de ved, hvad de betød for dig, giver håb og trøst, mens du lever videre og bærer dem med dig i hjertet.

Claudia Campagnol er uden tvivl et af Danmarks største musikalske talenter – med en bred crossover-appeal og et kæmpe internationalt potentiale. Claudia er født i Budapest, Ungarn (1987), vokset op i Malmö og har efterhånden boet en del år i København. Hun har dybe rødder i fusionsmusikken, og hendes debutalbum ”I’m Strong” blev nomineret til Danish Music Awards 2019 i to kategorier: ‘Årets Vokal Jazz Album’ og ‘Årets Nye Jazz Navn’ og modtog fremragende anmeldelser i hele verden.

“Abracadabra” er skrevet af Emil Adler Lei, Melanie Wehbe og Louis Jarto. Melanie og Emil er sangskriverne bag den danske Melodi Grand Prix vinder i 2019 “Love Is Forever” med Leonora, og hver for sig var de også med til at skrive vinderen i hhv. Sverige og Danmark i 2020: Melanie den svenske vinder “Move” med The Mamas, og Emil den danske “Yes” med Ben & Tan. Emil Adler Lei
er med sejrene i både 2019 og 2020 den første sangskriver, der har vundet Dansk Melodi Grand Prix to år i træk siden 1988-1989.

De smukke strygere på ”Abracadabra” er arrangeret og spillet af den flerdobbelte Grammy vinder Davide Rossi, der udover at være kendt som Coldplays stryger-arrangør og ophavsmand til det legendariske stryger-riff fra “Viva la Vida”, også har arrangeret strygere for bl.a. U2, Alicia Keys, Frank Ocean og Ed Sheeran.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here