Ny EP fra Alpas Ave

0
748
Foto: Jeppe Vinum

Alpas Ave debuterede i starten af 2020 og har med deres tre singleudgivelser sat deres helt egen dagsorden i et mystisk, dunkelt eksperimenterende univers, hvor menneskelige understrømme flyder på godt og ondt. Deres første single Black Mirror er også titeltrack på den EP, de nu er klar til at sende ud.

Alpas Ave arbejder i et rum mellem frigørelse og kontrol. Det ligger i navnet, Alpas er filippinsk for frigørelse, mens det danske Ave repræsenterer det modsatte – at holde nede, under kontrol. De seks numre på debut-EP’en afspejler hver deres boble af følelser, der trækker i og splitter et menneskeligt indre.

Hver sang inviterer ind i personlige fortællinger. I tab af drømme, bristede bånd, man troede var ubrydelige, ung skam over at være den man er. Men også i søgen efter afklaring, håb og mod til at bryde ud af gamle mønstre og vaner.

Musik og tekst komplimenterer ufravigeligt hinanden i fortællingerne og på sidste nummer, Echo, kulminerer og eksploderer sangenes bobler i et gentagende mantra, og lader strukturen bryde sammen i et kaos, hvorfra nyt liv kan spire og fortælleren komme styrket ud på den anden side.

Alpas Ave er Marianne Ernst Dam og Martin Pilgaard Grishauge. De har fra starten arbejdet dedikeret og eksperimenterende med musikken. Lyde og toner hænger uløseligt sammen med følelsernes rum og billedlige fremkaldelser, og det betyder også, at de fra start præsenterede en gennemført komplimenterende visuel side i pressebilleder og videomateriale.

De undviger genredefinition, men skaber stemninger, som de har sat sig for, man nærmest skal kunne dufte, røre og mærke. De inviterer ind i et rum båret af Mariannes karakteristiske, dragende vokal og en opbygning af melodier og lydlandskaber, der asfalterer vejen ind i et univers, hvor sårbare relationer og intime følelser får et modigt og ærligt udtryk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here