AICK EP-debuterer med stærk positiv energi

0
549
Foto: Andrea Brandt

AICK EP-debuterer med fire sange, der på hver deres måde viser en duo, som med følsomhed og dansebegejstring skriver indiepop med indbygget vilje. Sange, der kender til de svære følelser, tager dem i hånden og kommer videre.

AICK har udgivet to af de fire sange på EP’en som singler. Fra den trap-rockinspirerede debutsingle “Only” til den seneste disco-inspirerede single “Glide”, har de demonstreret et kæmpe musikalsk overskud.

AICK er Helene Høier og Eik Petterson – to gymnasievenner som fandt hinanden i deres fælles kærlighed til bands med stor falset. De begyndte at skrive musik sammen lidt for sjov og med en joke om, at deres band også skulle have en stor mandlig falset. Sådan blev det, som man kan høre, aldrig. Til gengæld fandt de ud af, at deres sange blev så gode, at de skulle tages alvorligt.

AICKs lyd mødes mellem Helene og Eiks forskellige sinds brudflader. Eik har det bedst mellem studiets vægge – Helene er hjemme på scenen. Og mellem det grundige nørderi og det udadvendte pophjerte har de fundet en lyd, de begge to elsker.

Helene står i front  med sin varme vokal, og det er også hende, der skriver teksterne til sangene. Hun skriver altid uden censur og går aldrig tilbage og retter i en tekst. Hvis den ikke fungerer, skriver hun en ny. Og den ukuelige kraft til at rejse sig, hvor man er faldet, finder Eik og Helene i høj grad hos hinanden og kanaliserer ind i sangene.

”Hvis jeg er rastløs eller ked af det, så hjælper det at ringe til Eik – vores venskab betyder enormt meget. Vi støtter og trøster hinanden, når livet bare er totalt forvirrende, og så arbejder vi det ind i sangene. Jeg skriver sange, jeg selv har brug at høre. Lidt tough love, fokusér på det positive, det skal nok gå.”

“Falling Short” er EP’ens fokustrack, et funky, beattungt track, der tager fat i følelsen af utilstrækkelighed. “Falling Short” kalder til at lade det negative gå, ville mere og komme i gang.

Gold er EP’ens fjerde nummer og er skrevet midt i et sammenbrud – et sted hvor tvivl på sig selv og selvmedlidenhed har indfundet sig som blokader for vejen videre. Gold kommer med et budskab om,  at det er ok at være i de følelser et stykke tid. Acceptere at de er der, før man kan rykke videre.

AICKs univers er genremiksende frygtløst og med hver sang rækker de en udstrakt hånd frem til dans, positiv power og ny energi, og det gør det med overbevisende overskud og talent.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here