AICK sender dig dansende ind i efteråret

0
925
Foto: Andrea Brandt

AICK er et helt nyt skud på den danske stjernestamme. Med en kæmpe positiv kraft og et musikalsk overskud sætter de deres egen scene for pop med kanter af funk, traprock og disco.

3. september er de klar med deres andet singleudspil, “Glide”.

Fra en trap-rock inspireret førstesingle “Only”, bevæger AICK sig dansende ind i deres helt eget take på disco-funk på den nye single “Glide”.

“Glide” fik i første omgang sin titel fra glide-funktionen, som bliver brugt på bas-synthen. Med udviklingen af teksten, som handler om at tro på sig selv og turde forvente noget af menneskerne i ens liv, kom “Glide” til at betegne bevægelsen væk fra de relationer, man ikke er tilfreds i.

”Sangen startede faktisk sit liv som en fødselsdagssang til Eiks mor, men den har undergået flere forvandlinger siden. Nu er det en sang, som understreger den lettende kraft, der frigives, når man siger farvel et venskab eller en kæresterelation, hvor man føler, man kun giver og ikke får noget tilbage”, fortæller Helene. 

AICK består af vennerne Helene Høier og Eik Petterson, som mødte hinanden, da de startede i gymnasiet. Helene havde et Mew-klistermærke på skoletasken, Eik var Mew-fan og med den indledning har de været venner og musikalske makkere lige siden.

Deres lyd mødes mellem deres forskellige sinds brudflader. Eik har det bedst mellem studiets vægge – Helene er hjemme på scenen. Og mellem det grundige nørderi og det udadvendte pophjerte har de fundet en lyd, de begge to elsker.

Helene er udover musikken også professionel på dansescenen og lige nu i gang med at øve op til The Bodyguard – the musical. Uden at vide det har de fleste af os nok set hende som danser i Melodi Grand Prix, til Fashion Week eller i andres musikvideoer. I musikvideoen til “Glide” står Helene frem som den dansende frontkvinde i AICK, i en smukt koreograferet hyldest til dansen.

Singlen er ligesom sangene på den kommende EP indspillet og produceret i London i samarbejde med producer Oscar Moos.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here