Tobias Stenkjær udsender efter 20 år sin første julesingle

0
1005

Tobias Stenkjær er måske et nyt navn for dig, men han er på ingen måde ny. Fra teenstar til vinder af en Danish Music Award og til at skrive nummer 1 hits for andre – Tobias Stenkjær har været sanger og sangskriver i mere end 20 år.

Han modtog en Danish Music Award i 2008 for årets Country album og har gennem årene skrevet sange, der bl.a. har hittet i Japan og Spanien. Han har skrevet sange til den hollandske vinder af ”The Voice of Holland”, ”X-Factor” Ida og #1 hitsinglen ‘Puppeteer’ med det spanske svar på Backstreet Boys – Auryn og senest i Norge hvor han har været med til at skrive hitsinglen ‘Wish I Never Met You’ med Chris Holsten, der har ligget 9 uger i top-10 på norsk radio.

Nu debuterer han selv som julesangskomponist med sangen ‘Christmas Night’.

Om sangen fortæller Tobias:
“Den spiller på dobbeltheden i julens illusion. På den ene side den idealiserede, idylliske illusion fra Bing Crosby-sangene, hvor vi varmer os ved ilden med dem, vi elsker, hvor børnene leger i den nyfaldne sne og alt er spændstigt og grønt og pyntet.” 

Men på den anden side julen som de bristede illusioners tid – hvor magien falmer, pynten glitrer knap så funklende, og bag facaden var barndommens familiejul mere mekanik end magi. 

Og så bygger sangen jo i høj grad på illusionens og fantasiens julebilleder – sneen, stjernerne og klokkernes klang der fører dig hjem osv.  For det er jo i bund og grund det, mange drømmer om, selvom julen for mange nok er mere ensom og hård, end det idylliske billede giver dem lov til at give udtryk for. 

Men ren faktisk er det jo også en sang, der egentlig bare skal skabe glæde og fest. 

‘Christmas Night’ udkom den 6. november 2020 på Playground Music.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here