Janus Wiberg – ”Når Lyset Rammer Dig”

0
1335

Mød Janus Wiberg! Et spritnyt færøsk talent på den danske musikscene, men allerede et kendt navn med en stor fanskare i hjemlandet. På hans første danske singleudgivelse har den færøske sanger allieret sig med blandt andre Søren Balsner fra Carpark North.

”Når Lyset Rammer Dig” er titlen på singlen, der har release den 18. september. Genren er synth-pop med en twist af lækker 80’er-sound. Mens melodien er fængende og stærk, er Janus’ vokal så kraftfuld og susende intens, at selv de færøske søpapegøjer fletter næbbet. Og så tør han sætte sig selv på spil, når han griber mikrofonen. Musikken er nemlig dét, han lever og ånder for.

Søren Balsner var da heller ikke i tvivl om, at han vildt gerne ville samarbejde med Janus Wiberg, da han allerførste gang hørte ham synge.

Jeg fornemmer en form for urkraft hos de færøske musikere. Der er noget melankolsk og intimt dybt i dem. Sådan er det også med Janus. Det er som om, det gælder liv eller død, når han synger, fortæller Søren Balsner, der både har haft en finger med i sangskrivningen og stået for den sprøde produktion på det aktuelle singleudspil.

Hjemme på Færøerne er Janus Wiberg allerede en kendt stemme og ansigt. Ikke mindst fordi han er en af ophavsmændene til og sangeren bag den uofficielle nationalsang ”Mitt Vakra Føroya Land” fra 2017. Videoen til denne sang har i skrivende stund næsten 300.000 views på YouTube. Det svarer til, at hver enkelt færing har set videoen seks gange.

Udover Balsner tæller det musikalske samarbejde også den talentfulde færøske sanger og sangskriver Marius Ziska. ”Når Lyset Rammer Dig” er komponeret af Balsner og Ziska, mens sangens tekst, der kredser om kærligheden, er skrevet af Balsner og Wiberg.

Vi er et sejt, nordisk trekløver og vi har mange flere sange på vej, slutter Janus, der med ”Når Lyset Rammer Dig” i den grad er klar til at ramme radioerne og streamingtjensterne.

“Når Lyset Rammer Dig” udkommer fredag den 18. september 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here