Anna Moses anden solo-single er et hjemmelavet mirakel

0
570
Foto: My Lambertsen

Som en musikalsk magtdemonstration udi genremodellering og stærke poetiske fortællinger står Anna Mose klar med sin anden single fra det kommende albumværk Variations of Love, der skildrer hvad der kan ske når vejen ind i moderskabet ikke er brolagt med lykke.

Titelnummeret kom som første single i maj og fik sin radiodebut på P3. Sangen holder på kernen i albummets historie – oplevelsen af at moderskabet knytter sig både til helt nye overvældende bekymringer såvel som til lykke. Et kunstnerisk vidnesbyrd om hvor store kontraster og variationer, der findes i kærligheden – og at det er okay.

På Homemade Miracles, der kommer som anden single i august, griber Anna om den besættelse, det kan blive at følge sin cyklus, tælle dagene i den og i det hele taget gøre ønsket om at blive gravid til en praktisk-teoretisk spændetrøje.

Klarinetten spiller sangens harmoniske rolle i en melodi som bevæger sig cyklisk, repetitivt i et utraditionelt arrangement som vokser med strygere, der stikker af med en stigende trang til at bryde fri i de skift nummeret tager. Sonisk leger nummeret med en lyd af 60’er folkpop alt sammen i en sang, der lyser gennem tvangstanker af kærlig opmuntring til at give slip og huske at leve.

Da hun begyndte at skrive de sange, der skulle blive til det kommende album, valgte hun sit barndomsinstrument, klarinetten, som udgangspunkt.

”Med klarinetten gav jeg mig selv lov til at lege med musikken uden forventninger om, hvad det skulle blive til – den blev et symbol på at vende tilbage til musikken som legeplads”.

Det rum er der kommet ti sange ud af, som er gennemsyret af Annas enorme talent for komposition og arrangement, hendes store vokal og poetisk-æstetiske nærvær.

Anna Mose har trukket meget af sit musikalske vejr som en del af, arrangør af og dirigent for kor hele sit liv – med en musikalsk spændvidde fra børnekor, og den eksperimenterende vokalgruppe IKI, til korsanger for Andreas Odbjerg. Nu træder hun altså frem som solist med debutalbummet Variations of Love, som hun selv har komponeret, produceret og som kun hun lægger vokal til. Hendes opdrag i folkemusik, klassisk og jazz mødes i de nye sange med hendes kærlighed til det utraditionelle, til elektroniske elementer og alternativ pop.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here