Fusia kritiserer ghosting på “Do You Think It’s Cool?”

0
304
Foto: Louie Jacob

Kærlighed i den digitale tidsalder: Fusia udforsker den bittersøde virkelighed og ansvar i den online dating kultur på ny single. “Do You Think It’s Cool?” udkom den 18. august.

Det danske indiepop-band Fusia er efterhånden kendt for deres særlige mix af samfundsrevsende tekster og iørefaldende melodier, som har skabt overskrifter i GAFFA og Bands Of Tomorrow. På deres nye single “Do You Think It’s Cool?” svirper de endnu en gang med pisken.

Sangen dykker nemlig ned i den aktuelle datingverdens barske virkelighed. Forsanger Kristoffer Rander konfronterer frustrationen ved at blive ghostet og manglen på ordentlighed, der plager den online datingkultur.

Hvor er empatien og ansvaret blevet af?

“Do You Think It’s Cool?” fortæller historien om et par, der havde datet i flere måneder, hvor alt pegede mod et blomstrende forhold. Men pludselig oplevede Kristoffer stilhed, da hans partner holdt op med at svare på beskeder. Uger gik, og den følelsesmæssige rejse udfoldede sig, indtil Kristoffer tilfældigt stødte på et billede på Instagram af hende sammen med en ny kæreste. Dette efterlod ham forvirret med en blanding af følelser.

Sangen fungerer som en refleksion over den aktuelle tilstand i online dating, hvor let kommunikation til tider kan føre til emotionel distance og mangel på empati og ansvarsfølelse. Selvom det kan være svært at modstå fristelsen af den online datingverden, er det stadig en mulighed at vælge at være offline. Online dating har både positive og negative aspekter. Selvom sandsynligheden for at finde en kompatibel partner kan øges, bør det aldrig være en undskyldning for at behandle andre dårligt. Åben kommunikation bør altid prioriteres for at fremme forståelse og respekt i alle interaktioner, mener bandet.

Mekanisk eufori

Musikalsk fanger sangen den mekaniske følelse, som online dating kan have. Den repetitive rytme minder næsten om at swipe på Tinder. Udover rytmen bygger sangen på flere lag af interaktive melodiske elementer, der tilsammen også kunne minde om forskellige matches og interaktioner i online dating, forklarer bandet. Samtidig er sangen også upbeat og euforisk, hvilket afspejler de muligheder, der findes i online dating.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here