ANTI RITUAL udgiver EP og annoncerer danske shows

0
420

Det københavnske black/grind/hardcore-band ANTI RITUAL vender tilbage til EP-formatet med sin tredje udgivelse, der har fået titlen “Green Terrorism” og udkom fredag den 5. maj via Indisciplinarian.

Sammen med EPen deler bandet en video til titelnummeret skabt af Morten Grønnegaard og annoncerer hertil to danske september-shows med de aarhusianske hardcore punkere Smertegrænsens Toldere.

De dystre perspektiver på kapitalismens effekt på det globale klima var særdeles tilstedeværende på ANTI RITUALs 2021-album “Expel The Leeches”, men på den nye EP er dette blevet hovedtemaet med tilføjelsen af en opfordring til handling og en nultolerance-tilgang overfor dem, der ødelægger planeten for profit.

I musikalsk henseende har ANTI RITUALs fokus i denne ombæring været at skære helt ind til benet og arbejde med et selvpålagt dogme om at skrive en samling korte sange, der kunne være på en 7” vinyl. Dette har ledt til en EP med seks tracks med en samlet spilletid på cirka 8 minutter. Tilbage står den absolutte destillering af den ætsende og bidende black/grind hardcore-lyd, der har været kendetegnende for bandet siden udgivelsen af dets selvbetitlede EP fra 2014.


ANTI RITUAL er stadig dedikeret til DIY-mentaliteten og har således skrevet, arrangeret, indspillet, produceret og layoutet alt selv. 
Til artworket har bandet opsøgt talentet og visionen hos den 16-årige kunstner Neel Krogholt Bjørst med henblik på en repræsentation og visualisering af de perspektiver, som findes hos dem, der arver den verden, som vi efterlader. Bandet siger om udgivelsen:

“Det er vores spinkle håb, at fremtidige generationer en dag vil kunne se tilbage på plader som denne og være enige om, at den er et klassisk eksempel på den klima-pessimisme og tilskyndelse til aktivistisk handling, der prægede 2020’erne snarere end, at en eller anden graver den ud af ruinerne af en ødelagt verden og spekulerer på, om den kan spises eller i det mindste bruges til et bål for natten.”.

ANTI RITUALs nye EP “Green Terrorism” udkommer på 7” vinyl i 200 eksemplarer og på digitale formater den 5. maj 2023 via Indisciplinarian. EP’en er produceret af bandet selv med indspilning og mix af bassist K.B. Larsen og mastering af Brad Boatright/Audiosiege.

ANTI RITUAL live 2023:

22.09.23 – Stengade, København (DK) m. Smertegrænsens Toldere
23.09.23 – Radar, Aarhus (DK) m. Smertegrænsens Toldere  

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here