Christian Hjelm beder om en manual til livet

0
1013

Han har høstet priser, anmelderstjerner og international anerkendelse. Og efter fire års solopladepause er Christian Hjelm tilbage med en ny single, der handler om at forsøge at bevæge sig fra epicentret af en livskrise tilbage mod lyset. Til den slags har man brug for en idiotsikker manual.

Oprigtighed og snurrig meloditæft har altid gået hånd-i-hånd hos Christian Hjelm. Og det er også tilfældet på sangskriverens nye single der har titlen “Idiotsikker manual”.

”Det er jo en utopi at skulle kunne få en idiotsikker manual. Men når alt føles brudt op, splintret og fragmenteret, så sukker du efter sådan en nem løsning på det hele, et quick fix om man vil. Så sangen udtrykker ønsket om at have noget, der kan hjælpe en videre”, fortæller Christian Hjelm.

Singlen udkom den 14. januar, og følges op den 25. marts med et album af samme navn.

Albummet er skrevet og produceret af Hjelm selv i hans eget studie. Her vævede han et tæppe af lyd med enkelte bidrag udefra. Ikke mindst fra Katinka Bands Marie Hageltorn Christiansen, hvis kor lægger sig drømmende over hele det kommende album.

Christian Hjelm har i mere end 20 år markeret sig som en af landets stærkeste sangskrivere. Han debuterede med bandet Figurines i 2001, og skubbet på vej af blandt andet toneangivende Pitchfork fik bandet gennem 00’erne en del international opmærksomhed.

I 2012 satte han fart på sin solokarriere med sit første dansksprogede album, “Før vi blev lette”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here