“Avicii” – ny single fra HunBjørn

0
677

HunBjørn sender den 26. marts sin single Avicii af sted. Den har været undervejs siden den svenske stjerne DJ og producer døde i 2018. Hans liv og den bratte afslutning det fik har inspireret sangen, som er et kald til at holde fast i sig selv, når det er allermest svært.

Bag HunBjørn står Ulla Pihl som i 2018 og ’19 udsendte de anmelderroste EP’er In Vacuo og Next Summer, hvorfra singlen All the Red har nået mere end 200.000 streams. HunBjørn er en af de danske kvindelige artister, som selv står bag alle dele af sangenes tilblivelse, og den nye single Avicii er således skrevet, indspillet og produceret af hende selv. Efterfølgende er sangen færdiggjort i samarbejde med Brian Batz (Sleep Party People).

Avicii er en synthbåret popsang, som balancerer en stemning mellem det på en gang boblende, livsglade og ildevarslende, dystre. Sangen åbner i nøgne elektroniske beats før lydfladerne breder sig ud og Ullas vokal går klart igennem med en tekst, der er ligeså fuld af håb, som den er smerteligt frustreret.

”Say you’ll hold on, when days are rough/ We could call it off, don’t let it mess you up/ you could be choosing us, choosing time” (fra Avicii).

Titlen på HunBjørns nye single, vil nok overraske nogle. Ulla havde egentlig heller ikke selv forestillet sig, at sangen skulle referere direkte til den svenske producer. Hun skrev musikken kort efter Aviciis død og efter at have set dokumentaren Avicii: True Stories.

”Jeg blev meget rørt af hans historie og på meget kort tid fik jeg skrevet og produceret tracket og melodien til sangen, men uden en egentlig tekst. Jeg skrev først én tekst, skrottede den, skrev så en anden, som heller ikke duede, rettede længe i den, indtil også den røg ud. Det var først da jeg endelig gav mig selv lov til at skrive om Avicii og tankerne dokumentaren havde sat i gang i mig, at det endelig ræsonnerede følelsesmæssigt igen”, forklarer Ulla.

Fra Avicii og Fie Laursen til Britney Spears kan vi i disse år på helt tæt hold følge fatale menneskelige konsekvenser af overeksponering og offfentlig mobning. Den påvirkning man udsættes for, når man er offentligt tilgængelig på sociale medier er stadig i høj grad udefineret og udokumenteret, men i stadigt øget fokus.

”Siden jeg skrev sangen, har jeg selv gennemgået en masse følelser omkring det at være kunstner og presset for at holde sig synlig på sociale medier. Det kan være udfordrende, hvis man er et helt andet sted i sit liv, hvor man måske mere har brug for at lukke sig om sig selv. Sangen er skrevet som fra en ven til en anden, om at huske at holde fast i sig selv. Om at sætte egne grænser og vælge livet frem for alt”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here