Bjergtaget & Mathilde Falch – “Lysets Varme”

0
1203

Ny single fra Bjergtaget i duet med Mathilde Falch – en sang om kærlighed med bind for øjnene.

“Da Stephan først sendte mig nummeret satte det sig med det samme hos mig og omkvædet holdt mig vågen om natten.” fortæller Mathilde Falch efter et tæt samarbejde med Bjergtaget.

”Lysets Varme” er en moderne helte-schlager, båret af desperate breaks og brusende skøjter. Musikken, vokalerne og teksten giver associationer til det klassiske eventyr, hvor kærlighed og æstetik er essensen. Sangen emmer af store følelser, tydelige metaforer, intensitet og drømmende melodier.

Selv fortæller Stephan C. Krabsen – manden bag Bjergtaget – om sangens handling:

”Det øjeblik, hvor du ligger i sengen ved siden af en, du holder af, og solens stråler rammer dig. Det handler samtidig om eskapisme. Om at ønske at det øjeblik varer evigt, og om at forsvinde fra verden og lade sig opsluge af lyset.”

Bjergtagets kendetegn er en poetisk blanding af storslåethed, rå realisme, og virtuost billedsprog, der altid tager lytteren i hånden, og som viser det forunderlige univers Bjergtaget har skabt med sin musik. Mathilde Falch giver noget helt unikt til sangen, og de to i en duet er en uforudsigelig god kombination.

Om samarbejdet fortæller Stephan C. Krabsen:

”Mathildes vokal løftede simpelthen nummeret ind i en ny dimension. Jeg forsøgte først selv at synge hele nummeret, men udtrykket blev livløst og fladt. Jeg har fulgt Mathilde på hendes musikalske færd i længere tid, og langsomt voksede idéen om en duet frem. At hun var med på idéen, gjorde mig meget stolt og glad. Jeg husker tydeligt den første gang, vi prøvede det under optagelserne.
Jeg fik kuldegysninger og pludselig gav nummeret mening. Klik. Så var den der bare.”

Samarbejdet mellem Stephan og Mathilde har skabt et helt særligt univers, hvor begges vokaler blomstrer. Om motivationen til at medvirke i nummeret fortæller Mathilde Falch:

“Jeg faldt for Bjergtagets musikalske mod, det er højt til loftet og Stephan er ikke bange for det storslåede og det elsker jeg, nok særligt fordi jeg ikke har lige netop det mod selv.”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here