Sygt Forelsket

0
1259
Foto: Daniel Buchwald

Sofia Hedia udgav i efteråret den første single i en række af nye udspil – den gribende sang til datteren, “Stenbrud”. Både “Stenbrud” og “Sygt Forelsket” er skrevet på den anden side af et hårdt og opslidende forhold.

Modet til at åbne sig for kærligheden igen har været svært for Sofia at finde.

Da jeg mødte min kæreste var det som at stå i en eksplosion af forelskelse. Men shit, hvor var jeg også bange. Bange fordi jeg i mit tidligere forhold havde mistet mig selv fuldstændig. Jeg tænkte på forelskelse som noget farligt – som en forhekselse, der ender med at drage en mod døden. Jeg havde læst et citat et sted, som jeg havde taget meget til mig. “Hvor forelskelse gør blind, der gør kærligheden seende”. Jeg tænkte, at kærligheden mere var et valg, og det tænker jeg egentlig stadig. Men nu ved jeg også, at det ikke er muligt uden forelskelsens magi. Og den magi vil jeg gerne ære med min sang.

“Sygt Forelsket” er en popsang sprængfyldt af glæde og lykke og et fængende omkvæd. Det er også en sang fyldt med finurlige hentydninger til, at et forhold også betyder at acceptere og hengive sig til sin partners småfejl – og at begge kommer med en historie, som skal favnes i den nye, man skal til at skrive sammen.

Sofia har de seneste år markeret sig med sin varme, ærlige pop fra et voksent perspektiv. Hun udgav i 2019 det meget roste album “Drømmespind”, hvorfra singlen “Spøgelser” roterede på P4.

Ligeså åbent som hun gav sin skilsmisseproces udtryk på “Drømmespind”, tager hun os med sine nye udspil med ind de op- og nedture livet giver hende.

Sofia har arbejdet med musik hele sit liv. Hun skriver sange derfra hvor hun er – og det gør hun med en langt større sikkerhed end da hun var yngre.

”Alt for længe har jeg ventet på at blive accepteret med hele mig, og alt for meget har jeg prøvet at tilpasse mig. Både privat og i musikken. Jeg glemte mig selv. Det skal være slut nu. Jeg har selv taget kontrol over mine udgivelser. Og ja, jeg skriver om at være enlig forælder, om at være forelsket, om de svære ting i livet, om at sige farvel til usunde relationer og livsmønstre og om at være jublende glad. Kort sagt, fra om livet som 37- årig kvinde.”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here