Caleido – “Når Det Bliver Lyst”

0
796

EP’en “Når Det Bliver Lyst” er Caleidos bud på, hvordan personlig, dansksproget, jazzet pop skal lyde.

De udfordrende men nærverende melodier blandet med det akustiske lydbillede, danner den kontrast, der er drivkraften bag EP’en. Teksterne udtrykker den hverdag, Caleido spejler sig i, fra det højtravende og abstrakte til den mere simple dagligdags-poesi. Sproguniverset er et af virvar krop, sanser, nat og dag, og det er netop et sted mellem disse kontraster, at musikken opstår.

“Når Det Bliver Lyst” berører på den måde en masse af de ting, som unge genkender fra deres egen hverdag. Fra “Det Vi Ikke Siger”, der handler om overfladiske venskaber og forhold, til “Lydløs”, der handler om at føle sig for privilegeret til at kunne tillade sig at have det dårligt. ”Vi skriver om det der rør os, og det vi oplever, hvilket gør, at vi rammer en masse ting, som ræsonnerer med andre mennesker. Særligt unge.” siger forsanger Dagmar Barrett.

Både tekst og musik er skrevet i fællesskab, og tekstens tema vækker tydelig genkendelse hos hele bandet, hvilket netop gør skriveprocessen fælles.

Caleido er lyden af den ungdommelige følsomhed, der møder nattens intensitet, hvor det melankolske clasher med det håbefulde. Det er mødet mellem det skrøbelige individ, og følelsen af at være en del af en kaotisk storbys-symbiose.

Med et lydunivers, der befinder sig midt imellem pop, jazz og soul, skaber Caleido et nyt bud på, hvordan ærlige tekster og popmelodier kan blandes med neosoulens jazzede detaljer. Caleido består af 5 unge musikere fra Københavnsområdet, der nu har spillet sammen i tre år. Dagmar Barrett på vokal, Tim Somerville på bas, Laurits Ringgaard på trommer, Signe Jacobsen på klaver og Nikolaj Hendriksen på guitar.

Med Dagmar Barretts poppede vokal og udfordrende melodier, bliver man ført ind i et helt særligt univers, der understøttes af en bred harmonisk palette. Musikken komponeres i fællesskab, og det er essentielt, at alle har indflydelse og er med til at forme musikken, der er tydeligt præget at medlemmernes forskellige musikalske baggrunde.

Inspirationskilderne er mange og spænder over mange genrer, hvilket netop er det, der skaber den distinkte lyd. At komponere musikken bliver derfor også en øvelse i at udfordre og lytte til hinanden. Det kommer især til udtryk når Caleido spiller live, hvor improvisationselementer og kommunikationen mellem musikerne giver koncerten en særligt dynamisk lyd.

Caleido har god erfaring med at optræde live, da de er blevet hyret til en hel del private arrangementer såvel som offentlige koncerter, bl.a. til den nordsjællandske musikfestival Grundlyd og på Rust.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here