Butzback – Nyt album “Dage”

0
1730

“Vælger vi en vej, lægger vi en plan, sætter vi et spor, i visse situationer”.

De indledende ord bliver sunget af Peter Butzback i sangen “Visse situationer”. Sangen afrunder skrøbeligt, sart og eftertænksomt sangskriverens og sangerens nye album “Dage”. Et album hvor han reflekterer over de spor vi sætter, over tiden, over vores dage.
“Dage” er Peter Butzbacks femte album. Et album som følger op på “Steder”, der udkom tidligere i år. Sangskrivningen har denne gang været mere intens, mere kondenseret. Sangene syntes at have opsøgt dagene og tiden – og sangskriveren. Det var altså tid at fortælle videre.

En samling af dage, en samling af sange

I sangen “Ved floden” synger Peter Butzback:

“Mindst titusind mennesker venter på et svar
Men månen den hænger og venter bare
I lyset af det er vi ingenting
Og i lyset af mørket, er vi gået i ring”.

Linjerne, som er nogle af albummets hovedlinjer, belyser endnu et tema; det her med at gå omkring og vente – vente på hvad? På ingenting, på fortsættelsen? Sangen parafraserer over tiden, lyset og mørket; begreber, fænomener og størrelser, som vi vist aldrig helt kommer til at begribe eller endsige forstå. Heldigvis. For tiden er her hele tiden, og så alligevel ikke. Tiden er flygtig og i bevægelse, og dagene går. Og når alt kommer til alt, kan vores liv og vores tid vel anskues som en samling af dage.

Dagene er iklædt flimrende sange

På “Dage” undersøger Peter Butzback atter nye områder i musikken og lyrikken. Holdet omkring ham er det samme som på “Steder”, men “Dage” har et anderledes touch, en anden farve og en ny vibe, som afspejler, at sangene og Peter Butzbacks skrivning synes at være i evig bevægelse. Vi kommer omkring swingende pop, vi får lov at dvæle en stund ved langsom sortrandet folk rock tilsat korstemmer med noter af salmesang. Og vi bevæger os fra drømmende omkvæd, tværs gennem tilbagelænede landskaber, slentrer så tålmodigt videre, og når frem til afslutningsnummerets næsten jazzede intimitet, hvor sangeren og fortælleren Peter Butzback bevæger sig helt, helt tæt på, og inviterer os til at lytte, dvæle ved og tænke over linjerne, som indledningsvist blev nævnt i denne tekst. Velkommen til Peter Butzbacks “Dage”.

“Dage” udkommer 13. november på Plademaerket.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here