Chris Frank Jr.: The lost art of being a gentleman

0
1069
Foto: Marco Storm Braskov

Mød Chris Frank Jr. – en talentfuld sangskriver med øje for detaljen og med et navn, der vidner om familiens forbindelse til den store Frank Sinatra. Den 26. februar 2021 udkommer han med nummeret “Crazy”, der er tredje single fra hans kommende debut EP “Testimony”.

Med åbentstående skjorte, benene over kors og hatten på plads møder vi Chris Frank Jr. Høflig, smilende og klar med et kompliment, så man med det samme føler sig set og får et dejligt selvtillidsboost. Fra barnsben har den talentfulde sangskriver lært, at det er vigtigt at være venlig og imødekommende – en gentleman, som i dag kan sige, at han hviler i sig selv og i sin musik.

“Før i tiden har jeg ofte droppet det musik, jeg har været i gang med at lave, på trods af, at jeg egentlig godt kunne lide det. Jeg havde et meget bevidst billede af, hvad min stil skulle være, og hvis det jeg havde lavet, ikke passede ind, så kunne jeg ligeså godt droppe det. Jeg er glad for, at jeg i dag hviler mere i mig selv. Det har gjort, at jeg ikke længere bekymrer mig så meget over at passe ned i en bestemt form. Min nye tilgang er, at jeg bare indspiller det, jeg synes lyder godt.”

For Chris Frank Jr. har den nyfundne selvtillid medført, at han nu er i stand til at stole på sin egen selvbedømmelse frem for andres, og derfor har kunne finde sin egen lyd. Med klassisk sangskrivning som fundament, stærke referencer til den amerikanske soul-tradition og moderne elementer i form af 808 Beats og analoge synthesizers, har han skabt et unikt musikalsk univers, der bevæger sig i krydsfeltet mellem soul, pop og indierock. Alt sammen med den fine egenskab, at det på bedste vis fremhæver Chris Frank Jr.’s autentiske og oprigtige vokal, som på en og samme tid fremstår selvsikker og skrøbelig.

Farfars ven Frank Sinatra

Musikken har altid fyldt meget i Chris Frank Jr.’s opvækst, hvor særligt faren – Frank Sr. – har været en stor støtte og opbakning til sønnens musik. Ligesom ham, er Chris Frank Jr. en mand, der sjældent taler om sig selv og som på godt og ondt kan gemme selv de mest dystre tanker væk bag et bredt smil.

“Jeg har altid lært at være høflig og imødekommende og at tænke på andre først og fremmest. Jeg taler meget sjældent om mig selv, og hvis jeg har verdens dårligste dag, er jeg god til at gemme det. I stedet spørger jeg ind til folk, giver dem et kompliment og prøver at få dem til at føle, at de har det fedt, og at jeg lægger mærke til dem.”

Det er fra faren, at Chris Frank Jr. har fået sine gode manerer og blik for andre menneskers velbefindende. Men det er også fra ham, at han har fået sit navn, Frank – et navn, hvortil der knytter sig en helt særlig familiehistorie:

“Min farfar var amerikansk statsborger og sejlede destroyer under 2. verdenskrig . Han var udstationeret i fem år, og i slutningen af krigen sejlede han til New York og lagde til ved Brooklyn. Her var der en lille café, som han og resten af soldaterdrengene sad ved hver aften. På caféen var der den her ukendte fyr, som spillede piano. Det var Frank Sinatra, og min farfar blev gode venner med ham. Vi har billeder, hvor de står sammen, og han besøgte min farfar herhjemme efter krigen. Det er derfor min far hedder Frank – min farfar opkaldte ham efter sin gode ven.”

Som lille blev Chris Frank Jr. derfor altid kaldt Frank Jr. efter sin far, selvom hans borgerlige navn er Christoffer Berg. Og på grund af farens store opbakning til hans musik, virkede det både respektfuldt og naturligt at inkorporere Frank Jr. i det nye kunstnernavn.

Chris Frank Jr. nok det mange vil betegne som en rigtig gentleman – et træk han må siges at have tilfælles med den store Sinatra. Men i stedet for at høre croonerens bløde piano-toner, kan lytteren forvente at blive trukket ind i et univers, der er Chris Frank Jr.s helt eget – et univers, der fremstår lige så tidløst som Chris Frank Jr. selv.

Glæd jer til Chris Frank Jr.s tredje single “Crazy”, der er ude den 26. februar 2021 via W.A.S. Entertainment.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here