Ny single om parforholdets køns stereotyper

0
837
Foto: Sofi Hellberg Olsson, W.A.S. Entertainment

Den 26. februar 2021 udgav lofi-duoen lil cat singlen “woman up”. “Woman up” giver en stor fuckfinger til forældede kønsstereotyper, og sangen opstod da også som modsvar til vendingen “man up”.

“Vendingen “at mande sig op” indikerer jo, at man er mere “mand”, hvis man tager sig sammen, og sådan er det jo ikke. Derfor fik vi lyst til at vende udtrykket på hovedet”, fortæller Mads. 

Sangen er med til vise, at du ikke skal lade dig presse til at følge nogle latterlige normer – du kan bære hvilket som helst køn på din helt egen måde. Men sådan et budskab kræver også et vist tempo.

“Det er uden tvivl den sang med det hurtigste tempo, som vi nogensinde har lavet. Da vi skrev sangen, kunne den slet ikke blive hurtig nok. Det var lidt som om, at den havde en energi, et budskab og en aggressivitet, der krævede, at der bare skulle knald på, så vi blev ved med at skrue op for tempoet”, forklarer Cathrine. 

Det hele går op i en højere enhed og gør sangen til et “empowering” nummer.

Om lil cat

Lil cat er en lo-fi duo, som består af kæresteparret Mads og Cathrine. Da corona-epidemien brød ud i foråret 2020, gik der ikke lang tid, før de begyndte at kede sig i deres isolation. Det fik dem til at starte musikprojektet lil cat, som bruger catchy melodier og skramlede beats til at fortælle om parforholdets store og små problemer – det hele tilsat humor, ærlighed og charme.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here