Dansk synth-duo MELAN TROPIC udsender debut-EPen “Melantropi”

0
316
Foto: Martin Goltermann

Efter to singler og to medfølgende musikvideoer udsendte den nye danske 80’er-inspirerede synth-duo MELAN TROPIC den 9. september, sin debut-EP “Melantropi” – en samling af seks storladne, melodiøse sange med danske tekster om det voksne menneskes levede liv.

“Melantropi” er produceret af bandet selv, mixet af Tim Stenstrop, masteret af Brian Mørk Hansen, og duoens hovedinstrumentalist Morten Grønnegaard har stået for artwork og videoer.

I forbindelse med dagens EP-udgivelse udtaler forsanger og lyriker Klaus Pelle:

“Med denne EP besøger vi vores fælles fortid, kommenterer på nutiden og skuer ganske kort ind i den uundgåelige fremtid. Vi har tilladt os selv at give slip på usagte aftaler, om hvad man kan og ikke kan. Glæden ved musikken har givet plads til at komme ud med følelser, jeg aldrig troede, skulle beskrives med ord.” 

MELAN TROPIC blev dannet i 2020 af de to barndomsvenner Klaus Pelle og Morten Grønnegaard, der voksede op sammen på 80’ernes Bornholm. På debut-EP’en “Melantropi” rammer duoen en autentisk 80’er-ånd i såvel lyd, som melodier og sangskrivning, hvor poppede hooks, en vovet produktion og udfordrende arrangementer går hånd i hånd.

MELAN TROPIC ser stort på deres 90’er-ungdoms musikalsk forbudte troper og leverer rumklang, gatede trommer og svulstige guitarsoloer i et maksimalistisk udtryk. Inspirationen fra Tears for Fears, Ultravox og Mr. Mister, 80’er-soundtracks såvel som nutidige synth-bands som Drab Majesty og Gunship, genbruges med kreativitet og musikalitet og fremstår sprællevende og personligt.

Centralt står de danske tekster, som langt fra dyrker 80’ernes overfladiskhed eller ironiserer over denne, men derimod rummer både smerte, alvor og et afmålt stænk satire. Teksterne tager det voksne menneskes perspektiv og er drevet frem af personlige erfaringer, som duoen har delt gennem deres lange venskab – fra ekstatiske glæder til dybe, næsten ubeskrivelige sorger.

MELAN TROPIC er lyden af i går, som bliver revitaliseret i dag af mennesker, der var der dengang og stadig er her. Det er sange om svundne dage, og hvad de har gjort ved os, set og hørt med nutidens øjne og ører og med evig kærlighed til den gyldne musiske æra, som 80’erne var og er den dag i dag.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here