The Lost Weekend – “Colors Breaking Loose”

0
801

Det københavnske band følger op på debutsinglen fra foråret bl.a. med en femstjernet live-anmeldelse og sammenligninger med bands som My Bloody Valentine og Stone Roses. På den nye single holdes altrock fanen fortsat højt og blikket vendes ned i bedste shoegaze stil, i et mere kondenseret, poetisk og nutidigt noise-pop udtryk.

Med “Colors Breaking Loose” føjer bandet til paletten og giver en musikalsk farveprøve på hvad man kan forvente af det debutalbum der arbejdes på. Sangen handler om hvordan følelser, savn og det at miste kan hobe sig op og i sidste ende resultere i en energiudlanding – en eksplosion af farver! Forsanger Jefrrey Markkus uddyber:

”Farvernes kreative sprog kaster passion ind i al smertens mørke. Sangen er en hyldest til poesiens utæmmede følelsessprog der via sin kraft vender afmagt og tab til musik og poesi – og via sit abstrakte sprog giver en slags dybere healing og lindring til sorgen. Farverne repræsenterer det abstrakte sprog, som de store følelser har brug for, for at vi kan finde en slags mening i det der somme tider føles meningsløst”

Mening måtte der også ledes efter musikalsk der ligesom med det lyriske farvespil og tema, er der også her arbejdet med et væld af nuancer:

”Det startede som et ret poppet track, men fik i studiet inspiration i retning af psych rock og noise pop – vi bevægede os over i et ret koldt og storladent lydbillede og der leger med vibrerende klangflader og højfrekvent støj. Brugen af modulationspedaler og guitarens vibratoarm blev vigtige elementer i at forme lyden. Derudover ville vi gerne omfavne nummerets poppede og melodiske natur, hvilket bla. understøttes af skarpe overgange vokalen i front, og brugen af synths der smelter sammen med skærende guitarlinjer”, forklarer Jakob om processen og henviser til The Raveonettes og The Horrors som klare referencer for sangen.

Det er da også et meget erfarent band der udover Jefrrey og Jakob, består af de allestedsnærværende brødre Adam og Tobias Winberg (Death Valley Sleepers, Dør nr. 13, Den Syvende Søn, The Telescopes (UK) m.fl.) på trommer og bas.

“Colors Breaking Loose” er ude via Møs Møs den 10. september.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here