De erfarne alt pop-debutanter Blind Vej Hjem udsender anden single og video

0
954

Det nye danske alternative pop-band Blind Vej Hjem annoncerede sidste måned deres selvbetitlede debutalbum, der udkommer den 20. august 2021 og udsendte samtidig albummets første single “Lad noget gøre os levende igen”.

I dag udsender trioen så anden single “Krystalkvinde” sammen med en video, der viser bandet live-indspille det eksakte spor, som er at finde på pladen. Forsanger Rasmus Elk Olsen siger om sangen:

“Krystalkvinde er en popsang med mindelser om 80’ernes alternative pop a la The Cure. Sangen er en delirisk og tvetydig kærlighedserklæring til én, som ikke har plads til mere end sit eget, på én gang smukke og skræmmende, livsværk – en sang om både at have hjertet i klemme, og bevare det på rette sted.”

Det er erfarne kræfter, der står bag det dansksprogede alternative pop-band Blind Vej Hjem. De tre medlemmer Rasmus Elk Olsen, Nis Tyrrestrup og Peter Leth mødte hinanden i 2002 i bandet Naut, der på to år gik fra øvelokalet til landets største scener. Naut skabte grobund for medlemmernes videre færd på den danske musikscene som sangskrivere, musikere og producere for diverse artister og nu i deres nuværende fælles orkester Blind Vej Hjem. 

Centralt for Blind Vej Hjem er det musikalske og personlige bånd, som de tre skabte i Naut. Siden 2013 har bandet været et fælles musikalsk fristed, hvor de kunne mødes og skabe umiddelbart uden fokus på retning og mål. Dette frirum, som passende kaldes Blind Vej Hjem har nu ført til de ti sange, som udgør bandets debutalbum. Produktionen tager udgangspunkt i sangskrivningen og det umiddelbare arrangement som opstår mellem de tre i øvelokalet, hvor optageudstyret står klar. Alle grundlæggende roller er således optaget live, frisk fra momentet hvor de opstod, og efterfølgende er der eksperimenteret med analoge synth, vokal effekter og vintage samplere.

Foruden det umiddelbare i arrangement og produktion udgør Rasmus Elk Olsens  tekstunivers også en betydelig del af Blind Vej Hjems udtryk. Teksterne kredser på Cohensk vis om den store fortælling i det små – fra lykke, empati, kærlighed og identitet til fremmedgørelse og tab. Blind Vej hjem er en personlig såvel som musikalsk beretning om at finde og bevare modet til at lukke øjet for tidens overvældende kvaksalver-sortiment af lykke-shortcuts, for at nå frem eller tilbage til det, som føles rigtigt.

Udover Naut og Blind Vej Hjem har sanger/guitarist Rasmus Elk skrevet for andre, og hans tekster kan høres sunget af bl.a. Claus Hempler, Oh Land, Coco O. og Jacob Bellens. I 2012 udgav Rasmus et anmelderrost soloalbum, som inkluderede en sang, der blev Robert-nomineret for bedste sang til film året før. Bassist Nis Tyrrestrup har været med hos blandt andre Mads Langer og Love Shop, hvor han også spiller i dag. Peter Leth har, udover at være trommeslager for bl.a. Junior Senior, Lars and The Hands Of Light og Mikael Simpson, komponeret og produceret for Ane Trolle, The Crooked Spoke og Malkinzany og udgiver desuden som solist under navnet Lost Atom.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here