DEADNATE udsender første halvdel af debutalbum “The North Sea” og annoncerer Danmarks turne

0
1141
Foto: Nikolaj Bransholm

Fredag den 5. november udsendte det progressive metal-band DEADNATE sin nye EP “The North Sea Pt. I”. EP’en er første del af bandets debut-album “The North Sea”, hvor anden halvdel og dermed hele albummet udkommer i foråret 2022.

Albummet er produceret af bandets trommeslager Ole Frank, bærer artwork af Simon Kofoed, og første halvdel er altså nu tilgængelig på CD og digitale formater via bandets label DeadRecords.

Samtidig med udgivelsen annoncerede DEADNATE en dansk support-tour for de melodiske dødsmetallere Livløs på i alt seks shows i februar/marts 2022. Herudover spillede bandet release-show på Stengade i København torsdag den 11. november, ligesom de har en flok DK shows i november, herunder på “Plekter Tour’ sammen med bl.a Feather Mountain.

Trommeslager Ole Frank udtaler:

“Vi har netop udgivet “The North Sea – Pt. I”. En EP vi er meget stolte af, fordi den viser mange forskellige facetter af vores lyd. Vi glæder os utroligt meget til at komme ud at spille de nye sange live, og i den sammenhæng har vi en del koncerter i resten af dette år og en turne med Livløs foråret 2022.”

I 2018 udgav DEADNATE deres debut-EP “Concrete Flood” til en flot modtagelse på den danske scene, og herefter fulgte en stribe koncerter med bl.a. Baest, Bersærk, Møl og Eyehategod samt optrædener på Royal Metal Fest og Uhørt. Således styrket som band og mange erfaringer rigere gik DEADNATE i 2019 i gang med at skrive materiale til debutalbummet, som de indspillede i løbet af 2020 med trommeslager Ole Frank som producer og Andreas Linnemann (Baest m.fl) som tekniker. 

DEADNATEs lyrik er at sammenligne med et meningsfuldt kunstmaleri fyldt med symbolik, hvor teksten er midlet til at forklare billedets detaljer. På ‘The North Sea Pt. I’ undersøger den virtuose kvartet undersøger menneskets relation indbyrdes og til naturen i en sangskrivning fyldt med følelse, fantasi og fremsynethed.

DEADNATE Live 2021/2022

19.11.21 – Skråen, Aalborg (Plekter Tour – m. Feather Mountain m.fl.)
20.11.21 – Von Hatten, Randers
12.02.22 – Ungdommens Hus, Fredericia (Lifesick release show)
18.02.22 – Stars, Vordingborg (m. Livløs)
19.02.22 – Bygningen, Vejle (m. Livløs)
26.02.22 – Forbrændingen, Albertslund (m. Livløs)
04.03.22 – Badeanstalten, Slagelse
05.03.22 – Tapperiet, Køge
12.03.22 – Templet, Lyngby (m. Livløs)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here